Skip to main content

Planlegger blokker i Bjørnegårdsvingen

KAN BLI SLIK: Modell av utbyggingen i Bjørnegårdsvingen. Næringsbygget i Hamangskogen 60 ses i bakgrunnen på den andre siden av E16.
KAN BLI SLIK: Modell av utbyggingen i Bjørnegårdsvingen. Næringsbygget i Hamangskogen 60 ses i bakgrunnen på den andre siden av E16.

Obos har planer om å bygge fire boligblokker med til sammen 125 leiligheter i Bjørnegårdsvingen 11–13.

På eiendommen er det et eldre bolighus med garasje og en barnehage som brukes til utleieboliger. Mot elven i vest er det noen eldre bygg som har kulturhistorisk verdi, og som skal bevares.

Blant annet et gammelt sykkelverksted med smie her fra 1890-tallet, samt et bolighus med stabbur. Deler av denne bebyggelsen blir brukt i arbeid med fiskestammene i elven.

Familien som eier denne eiendommen har i en uttalelse kritisert planen for å ødelegge det kulturhistoriske miljøet.

Naturvern

– Eiendommen har verdi både som en gammel industrieiendom og som kultiveringsområde for laks og ørret i Sandvikselva. Familien har bodd her i mer enn 100 år, og har i alle år vært opptatt av å verne elven og naturen omkring den. Vi er sjokkert over at private utbyggere ødelegger dette området i vinnings hensikt, heter det i uttalelsen.

LES OGSÅ: Her lages rundt en halv million laks

Adkomsten til området er tenkt med en ny bro over elven fra Bjørnegårdsvingen. Opprinnelig tanke om adkomst fra rundkjøringen ved Brynsveien ville fått innsigelse fra Statens vegvesen, og ble dermed droppet.

Det har tidligere vært levert inn utbyggingsplaner for området, men de ble trukket igjen. Planutvalget skal behandle saken torsdag.

Les flere bolignyheter her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.