Skip to main content

Peppes spiser Dolly

VOKSER: Lysakermannen Jens Ulltveit-Moes Peppes Pizza overtar kontrollen over konkurrenten Dolly Dimples som eies av Norgesgruppen.

Lysaker-mannen Jens Ulltveit Moes pizzakjede Peppes Pizza sluker Dolly Dimples

Det er to av Norges mest kjente restaurantkjeder som går sammen når Peppes Pizza-eier Umoe Restaurants AS på Fornebu blir majoritetseier i Dolly Dimple’s.

Merkevarene skal utvikles videre i et felleseid selskap, hvor tidligere Dolly Dimple’s-eier NorgesGruppen Servicehandel AS også beholder en andel. Kjøpet er betinget av en godkjennelse fra Konkurransetilsynet, skriver UMOE Restautrants i en pressemelding.

LES OGSÅ: Opp- og nedtur hos Peppes

Begge de to aktørene har foretatt store grep for å modernisere seg de siste årene. Oppkjøpet åpner nå for å ytterligere styrke potensialet for videre utvikling, blant annet knyttet til innkjøp, produktutvikling og innovasjon. Peppes Pizza og Dolly Dimple’s kommer til å fortsette som to sterke merkevarer – samtidig som de sammen vil utgjøre en toneangivende, norsk aktør i markedet.

I den nye pizzakonstellasjonen vil Umoe ha 80 prosent av aksjene, mens Norgesgruppen beholder 20 prosent. Det nye pizzaimperiet vil inngå som en del av Umoe-konsernet hvis alle formaliteter faller på plass, skriver Dagens Næringtsliv.

- Markedet for uformelle spiseopplevelser er krevende og vi forholder oss til konkurranse fra en rekke norske og internasjonale aktører. Denne alliansen ruster oss til å løfte hele markedet, møte konkurranse og skape gode matopplevelser for enda flere i årene som kommer. Dolly Dimple’s har gjort en formidabel jobb med å snu drift og økonomi – og fremstår i dag som en veldrevet og profesjonell aktør i en positiv utvikling, sier Sverre Helno, konsernsjef i Umoe Restaurants AS i en pressemelding.

LES OGSÅ: Pizzabar på plass i Sandvika

Peppes Pizza har bygget seg opp over 40 år og er den største pizzarestaurant-kjeden i Skandinavia med rett under 2.000 ansatte.

LES OGSÅ: Pizza er en pengemaskin

For restaurantgjestene vil ikke transaksjonen innebære noen umiddelbare endringer. Hensikten er å beholde merkevarene og restaurantene slik gjestene kjenner dem, samtidig som man gjennom en sammenslåing legger til rette for ytterligere modernisering, produktutvikling og innovasjon. Etter en formell godkjennelse fra Konkurransetilsynet vil det også planlegges for et felles hovedkontor hos Umoe Restaurants – med felles ledelse for den nye virksomheten, står det i pressemeldingen.

- Med et fortsatt eierskap i det nye selskapet, ønsker vi å bevare og videreutvikle en merkevare og et konsept som vi er stolte av. Potensialet for videre verdiskaping i markedet er størst ved å gå sammen. Menneskene og kompetansen som befinner seg i Dolly Dimple’s-kjeden kommer til å bli verdifull for denne satsningen, sier Marianne Ødegaard Ribe, administrerende direktør i NorgesGruppen Servicehandel AS, i pressemeldingen.

Dolly Dimple’s ble grunnlagt i Sandnes i 1986 og har siden den gang vokst seg til å bli en stor restaurantkjede. I dag finner du Dolly Dimple’s-restauranter over hele landet,  fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

Det vil ikke bli satt i gang noen endringer eller samordninger før det formelle er klart fra konkurransemyndighetene. Dette vil ta omlag 25 dager.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.