Skip to main content

Peer Gynt-prisen til Dissimilis

Dissimilis får Peer Gynt-prisen 2010. Her fra en forestilling på Den Norske Opera.
Dissimilis får Peer Gynt-prisen 2010. Her fra en forestilling på Den Norske Opera.

- En dag vi aldri kommer til å glemme, sier Kai Zahl etter at hans livsverk Dissimilis ble hedret med Peer Gynt-prisen 2010.

- En nominasjon i seg selv er sterkt, og det at vi fikk prisen gjør meg svært glad, sier Dissimilis-gründer Kai Zahl.

- Den viser at omverdenen legger merke til alt det flotte arbeidet som gjøres i Dissimilis navn, både i inn- og utland. Denne prisen er en anerkjennelse til absolutt alle i Dissimilis' store nettverk, både de som tidligere har jobbet med Dissmilis, og de som jobber i Dissimilis i dag, sier Zahl.

Rørt til tårer

Han har gjennom hele sitt liv jobbet for de utviklingshemmede gjennom Dissimilis.

- Derfor er dette så sterkt at det rører meg til tårer. Det hadde ikke blitt noen suksess om ikke det i alle år har vært et så sterkt nasjonalt og internasjonalt engasjement for de utviklingshemmede, mener Kai Zahl

I begrunnelsen for pristildelingen står det blant annet at "Kai Zahl ville realisere sin psykisk utviklingshemmede sønns drøm om å spille i band, og utviklet derfor et fargenotesystem som gjorde det mulig for sønnen og hans venner å spille. Bandet vakte stor oppsikt. I 1987 holdt Dissimilis konserten ”Dissimilis - en annerledes musikal” i Konserthuset i Oslo, med flere utsolgte forestillinger. I fjor gikk operaforestillingen ”Jenny – en annerledes opera” for fulle hus."

Det er stortingsrepresentantene som har valgt Dissimilis til årets Peer Gynt 2010 og de får prisen for  sin enestående innsats nasjonalt og internasjonalt.

Får prisen i juli

Dissimilis har i dag over 80 medlemsgrupper i Norge, og har vokst seg stor og internasjonal med deltakelse i 14 land og med 10.000 medlemmer.

Årets Peer Gynt 2010 blir delt ut under Peer Gynt-stevnet 28. juli i år.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.