Skip to main content

- Påstander om streiken er direkte feil

Fagforbundets leder i Bærum Bjørn M. Johnsen reagerer sterkt på arbeidsgiverdirektør Gunvor Erdals uttalelser til Budstikka om streiken.

- Det er direkte feil når hun påstår at streiken rammer de svakeste siden våre medlemmer på nav er tatt ut i streik.  Fagforbundets streikeuttak er ment å ramme arbeidsgiver, noe den også gjør.  Vi har skjermet pleie og omsorg, sier Johnsen.

Les Erdals uttalelser her

 

- Skjermer de svake


- Allerede i begynnelsen av mai inngikk Fagforbundet en avtale med Bærum kommune om unntak ved streik.  Vi etterkom der kommunens ønsker om skjerming av svake grupper. Avtalen ble på vegne av Bærum kommune underskrevet av arbeidsgiverdirektør Gunvor Erdal.  Vi har forholdt oss til avtalen. 

Han viser til avtalen, der det står:

Ved følgende tjenestesteder vil det bli utvist aktsomhet ved evt.
streikeuttak slik at tjenesten sikres bemanning:

- Sosialtjenesten*, saksbehandlere som betjener oppgaver knyttet til nødvendig livsopphold.  + stønad til flyktinger.

● For sosialtjenesten vil man løse situasjonen ved at det ikke vil
bli oppfattet som streikebryteri at andre ansatte kan betjene oppgaver knyttet til utbetaling av sosialhjelp til nødvendig livsopphold for brukere, dersom de som vanligvis utfører dette er i streik 

Arbeidsgiver fremlegger dokumentasjon over personer som utfører disse funksjonene. 

- Har tatt hensyn


- Vi fikk ingen slik dokumentasjon før streikeuttaket.  Men vi har likevel tatt hensyn til den.  For øvrig vil Fagforbundet seriøst behandle de søknader om dispensasjoner som kommer fra arbeidsgiver.  Fagforbundet legger opp til en langvarig streik og vil derfor ikke sette liv og helse i fare med sine streike uttak.  Det er synd at det allerede første dag av en streik gis opplysninger som ikke er i samsvar med fakta, avslutter Johnsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.