Skip to main content

Påstand om 8 måneder for klarsynt

PARTENE: Bistandsadvokat Anitra Haldorsen (t.v.) aktor Cathrine Brække Hrasky og forsvarer Svein Olav Duesund i retten tirsdag. FOTO: PER ERIK HAGEN

Aktor la tirsdag ettermiddag ned påstand om 8 måneders ubetinget fengsel for en 49-årig kvinne fra Høvik.

Politiadvokat Cathrine Brække Hrasky mente at 49-åringen skulle dømmes for vold og skremmende og sjikanerende oppførsel mot fornærmede i saken.

– Det er også skjerpende at fornærmede er utsatt for manipulering og at det hele lett kunne ha endt med økonomisk ruin og at hun hadde mistet familien sin, sa Hrasky.

LES OGSÅ:

- Klarsynt kvinne sa jeg skulle dø

- Nytt offer for den klarsynte har meldt seg

Mange skjerpende forhold

Hun pekte også på truslene om død og fordervelse for henne selv og familien, at dette varte i halvannet år og at det var snakk om minst 10–15 voldsepisoder.

– Underkuelsen det er snakk om her gjør det også relevant å se hen til familievoldsparagrafen i straffeloven som løfter straffenivået, sa aktor.

Det eneste formildende hun trakk frem var at noen av forholdene begynner å bli gamle.

Både aktor og bistandsadvokat nevnte i sine prosedyrer at denne saken er svært spesiell, og at det er vanskelig å finne dommer som er parallelle.

Kamp om troverdighet

Under sin prosedyre gjorde forsvarer Svein Olav Duesund alt han kunne for å redusere troverdigheten til fornærmede i saken, blant annet ved flere ganger å trekke frem noen psykiske problemer som fornærmede var åpen på at hun hadde stridd med.

Psykologen hennes slo likevel fast at han gjennom mange års kontakt aldri hadde tatt henne i å snakke usant, eller å overdrive.

– For tiltalte derimot har forklaringene skiftet tre ganger. Først var fornærmede en del av en konspirasjon, så var det en konspirasjon i politiet i Asker og Bærum, og her i retten har vi hørt at det var fornærmede som ønsket å være en del av en rettssak, sa Hrasky.

Duesund på sin side var klar på at det var tvil i denne saken, og at tiltalte derfor må frikjennes.

Dramatisk forklaring

Da saken startet mandag formiddag forklarte fornærmede seg først.

Hun beskrev voldsom manipulering, kombinert med spådom om snarlig død og elendighet for seg selv og familien, hvis hun ikke var med på opplegget til den 49-årige tiltalte.

I løpet av halvannet år forsvant det over 1,1 million kroner fra fornærmede i Asker og inn på kontoen til tiltalte.

Samtidig brøt fornærmede all kontakt med familien sin, noe som nå i ettertid er i orden igjen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.