Skip to main content

Partene har kranglet i ett år – mandag var det befaring

BONDISTRANDA: Til venstre: Per Nettli, leder av Bondibroen og omegn vel. Solveig Aaen, representant for beboerne i midten, mens Stein H. Annexstad i bygningsrådet står til høyre med brun jakke.

Asker og Bærum Boligbyggelag ligger fortsatt i strid med naboene. Mandag kveld ble bygningsrådet i Asker koblet inn.

– Jeg tror dette var siste sjanse for oss beboerne til å fortelle at vi føler oss lurt av ABBL, og at det er urimelig å legge adkomstveien til de nye boligene over vårt gatetun, sier Solveig Aaen, representant for beboerne på Bondistranda.

Hun sikter til at bygningsrådet, som hadde medlemmer på befaringen, skal behandle saken på et møte allerede onsdag.

I mai i fjor erklærte beboerne på Bondistranda, det forholdsvis nye boligområdet ved Bondivanns østside, sin motstand mot planene om nye boliger i Bondilia like ved. Det vil si; det er ikke de planlagte boligene Bondistranda-folket er imot, men den planlagte adkomstveien dit.

Ett års krangel

Beboerne på Bondistranda og Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL) har altså kranglet om saken i snart ett år: ABBL tenker å legge den nye veien rett forbi Bondistranda-blokkene, noe som har fått beboerne der til å se rødt.

Mandag kveld ble Askers politikere for alvor koblet inn i saken; da var medlemmer i både Asker bygningsråd og formannskapet på befaring i området. På befaringsrunden var de innom både den omstridte kunsterboligen, som ABBL har sikret seg retten til å kjøpe, og den enda mer omstridte Bondistranda.

LES OGSÅ: Viste ordføreren omstridt veiplan

 

MYE FOLK: Fra befaringen på Bondistranda. Her vil ABBL at veien til et nytt område med 100 boliger skal gå.

MYE FOLK: Fra befaringen på Bondistranda. Her vil ABBL at veien til et nytt område med 100 boliger skal gå. Foto: Knut Bjerke

Ampre beboere

Mellom 30 og 40 beboere fra nettopp Bondistranda var på befaringen.

– Noen var sinte, i første rekke på ABBL, men befaringen gikk ordentlig og ryddig for seg, sier Aaen, som sier at beboerne på Bondistranda har gitt opp kampen for innkjøring til Bondilia fra nord (Lensmannslia).

– Det er juridisk altfor komplisert og vil ødelegge for utbyggingen som er planlagt på Søndre Bondi gård, sier Aaen, som overrakte bygningsrådets leder Stein H. Annexstad 267 beboerunderskrifter mot ny adkomst gjennom Bondistranda.

– Vi ønsker at kommunen utarbeider en områdeplan for området mellom Lensmannslia og Blakstadmarka, og at det velges fornuftige adkomstløsninger for de nye boligområdene når alt er sett i sammenheng, sier Aaen, som representerer beboerne i rundt 200 leiligheter.

Mener saken er vrien

Annexstad, representant for Høyre, sier til Budstikka at det er en opplagt vrien sak.

– Jeg synes det er mange saklige og gode argumenter fra beboerne på Bondistranda. Samtidig er det snakk om 100 nye boliger på et gunstig sted som ligger nært kollektivtrafikk og Asker sentrum. Adkomstalternativene til Bondistranda er dessuten få og vanskelige, sier han.

Lederen av bygningsrådet ønsker ikke å si noe mer før onsdagens møte.

ABBL avviste enda en gang, i forbindelse med mandagens befaring, at de har lurt eller forsøkt å lure beboerne på Bondistranda på punktet om adkomstvei.

MER OM SAKEN:

Her kommer 100 nye boliger

Stoler ikke på utybygger, tegner ny vei selv

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.