Skip to main content

På denne øya kan det bli flere brygger

MULIG PLASSERING: Den nystartede Store Ostsund båtforening har foreslått en slik plassering for sitt nye bryggeanlegg.

29 grunneiere på Brønnøya har gått sammen om å stifte en båtforening. Målet er et nytt bryggeanlegg ut mot Ostøya.

– Vi håper å ha det klart til høsten neste år. De av medlemmene som står uten båtplass, er jo utålmodige. Men det gjenstår noen utfordringer som må løses, sier Svein Børge Hoftun.

Han er leder for den nyetablerte Store Ostsund båtforening og også leder for Brønnøya vel.

Bakgrunnen for det nye anlegget er mangel på båtplasser i området, og lange ventelister. Det ligger i strandsonen i dag flere private brygger som er planlagt revet når bryggeanlegget kommer.

LES OGSÅ: Kommunen truer tomteeier med 300.000 i bot

Ingen marina

– Målet er å finne en løsning som dekker foreningens medlemmers behov for sikre båtplasser, og samtidig dekker behovene til Brønnøyas befolkning og allmennheten for tilgang til strandsonen, sier Hoftun.

– Vi ønsker også et anlegg som ikke blir for dominerende, vi ønsker ikke en dominerende marina som ødelegger vår egen utsikt, forklarer han videre.

Det nye anlegget vil få plass til 30 båter, og foreningen har 29 medlemmer.

– Bygging på Brønnøya er vanskelig, regner dere med å få trøbbel med kommunen?

– Nei, området er regulert til fritidsbebyggelse, herunder fortøyningsområde for tilliggende eiendommer. Det er ikke tillatt med kommersiell virksomhet i området, men det legger vi ikke opp til. Dette blir en ren medlemsbrygge, med bare én gjesteplass, svarer Hoftun.

LES OGSÅ: «Bettan» må rive både strandhus, brygge og peis på Brønnøya

Usikker plassering

Nøyaktig hvor anlegget blir lagt er fortsatt usikkert.

I tidligere planleggingsmøte med Asker kommune i fjor sommer foreslo båtforeningens interimsstyre å legge bryggeanlegget inne i bukten mellom Ostsundveien 21 og Ostsundveien 27. Båtforeningen som ble formelt stiftet i november i fjor, foreslår også å legge det litt lenger nord.

– Det er et forslag vi har presentert for kommunen. Men hvor vi ender når vi sender en søknad, er fortsatt uavklart. Det siste forslaget ligger ved det minst verdifulle området ved Store Ostsund. Det ligger under en skrent og brukes hverken av medlemmene eller av allmennheten. Dermed frigjør vi også den lange og beste delen av strandsonen. Men vi må finne en geografisk og teknisk løsning som gjør at båtene våre ligger trygt. Det er et utsatt område. Både når nordavinden slår inn og når bølgene kommer når det kjøres i 20 knop gjennom sundet, forklarer Hoftun.

LES OGSÅ: «Bettan» anker til Fylkesmannen

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.