Skip to main content

P2s lytterpris til Grimsrud

FORFATTERPRIS: Beate Grimsrud, Haslum, er kåret som årets forfatter av P2.

Lørdag ble Beate Grimsrud kåret til årets forfatter av P2-lytterne.

Haslum-jenta som har gjort svenske av seg skriver bøker, skuespill og tv-serier på så vel svensk som norsk. Men det er fra Haslum hun er, og hvor hun har hatt sin oppvekst, og hvor hun ble glad i å lese og skrive.

Beate Grimsrud er innstilt til en rekke priser de senere årene for sitt omfattende forfatterskap uten å nå helt opp. Blant annet Nordisk Råds litteraturpris. Og da var det svenskene som nominerte henne. Nummer 2 ble hun der i 2002, og etter det er det blitt mange andreplasser. Blant annet til Brageprisen.

Flere priser

- Jeg vant radiolytternes pris i Sveriges P1 i 2000, så når jeg får P2-lytternes romanpris i Norge, da har jeg fått den i begge land, og det er da fantastisk, sier hun til Budstikka, sin gamle lokalavis. Det er viktig at mor på Haslum får lese litt om den suksessfulle datteren. "Søvnens lekkasje" som hun nå hedres for er hennes femte roman i rekkene.

- Går du med planer om nye bøker?

- Det gjør jeg jo alltid. Men nå skal jeg først sluttføre en tv-serie for barn, om Alba og Adam som er tenkt sendt i alle de nordiske land fra neste år av.

- Du er jo kjent for å trimme med boksehansker, gjør du så ennå?

- Ja, de skjer, men bare som trening, sier hun med en lun latter til Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.