Skip to main content

Øystein Sundes etterlengtede kjærlighetssang i Asker kulturhus

Siden Gitarkameratene har Lillebjørn Nilsen lurt på om når Sunde kommer med sin kjærlighetssang. Øystein Sunde hadde konsert i Asker kulturhus onsdag kveld. Det var full sal. Med seg på scenen hadde han med seg bandet Meget i sløyd.
Siden Gitarkameratene har Lillebjørn Nilsen lurt på om når Sunde kommer med sin kjærlighetssang. Øystein Sunde hadde konsert i Asker kulturhus onsdag kveld. Det var full sal. Med seg på scenen hadde han med seg bandet Meget i sløyd.

Endelig kom kjærlighetssangen Lillebjørn Nilsen har etterlyst. Øystein Sunde var storfornøyd etter jubileumsforestillingen «Men da må du ha» i Asker kulturhus.

Og det var det tydelig at publikum også var. Latteren hang løst fra første stund i teatersalen som var fullsatt onsdag kveld.

– Det var gøy å spille igjen, og publikum var bra. Så nå er vi i gang, onsdag til lørdag til midten av mars. Horten er neste stopp, fortalte Sunde etter forestillingen.

Etter en lang juleferie hadde han satt nye strenger på gitaren, og til publikums fornøyelse fortalte han at de dro seg i alle retninger.

Endelig kom kjærlighetssangen

Lillebjørn Nilsen har etterlyst en kjærlighetssang siden tiden med Gitarkameratene, som spilte sammen fra 1988-1994, og den kom i Asker kulturhus.

– Den går så sakte at jeg nesten ikke klarer å spille den, sa Sunde til publikum som lot seg rive med.

Og sangen, den handlet om kjærlighet og bilmerker, om en dame som er pertentlig i Bentley og en mann som er fjols i Rolls. Sunde hadde med noe nyskrevet, men også et lite tilbakeblikk fra Dolphin Viseklubb på slutten av 60-tallet.

Trampeklapp

– Det er rare ting fra det hele begynte, og det er gøy å ta tak i og grave frem disse gamle sangene, fortalte Sunde som selvfølgelig også spilte slagere som «Kjekt å ha», «Fire melk og Dagbla for i går», «Han hadde båt» og «Det står skrevet i Grøfta».

Det var trampeklapp og latter fra start til slutt, og både store og små fans av Sunde fikk valuta for pengene.

Publikum lot seg også imponere av bandet, «Meget i sløyd» med Terje Kinn (banjo), Knut Hem (dobro), Øystein Fosshagen (fele) og Knerten Kamfjord (bass), og Sunde selv fortalte etter forestillingen at de er Norges beste bluegrassband.

Sunde skal spille i alt 23 forestillinger, og kommer også til Bærum Kulturhus 16. februar.

Les flere kulturnyheter her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.