Skip to main content

Overveldende ja fra Røyken

13. mai: Røykens Rebekka Borsch, ordfører Lene Conradi og Hurum-ordfører Monica Vee Bratlie undertegner intensjonsavtalen som nå får «go» i alle de tre kommunene.
13. mai: Røykens Rebekka Borsch, ordfører Lene Conradi og Hurum-ordfører Monica Vee Bratlie undertegner intensjonsavtalen som nå får «go» i alle de tre kommunene.

Med 24 mot 3 stemmer vedtok Røyken kommunestyre torsdag å si ja til sammenslåing med Asker og Hurum.

Utfallet var egentlig gitt på forhånd etter at formannskapet med åtte mot en for to uker siden innstilte på å anbefale sammenslåing overfor kommunestyret.

LES OGSÅ: Endelig ja til Røyken og Hurum 

Det var de to fra MDG og SVs ene representant som stemte mot sammenslåingen i kommunestyret i Røyken. Tirsdag vedtok de folkevalgte i Asker med 42 mot 5 stemmer sammenslåing. Nå gjenstår bare endelig avgjørelse i Hurum tirsdag etter at et enstemmig formannskap der har innstilt på et ja.

LES OGSÅ: Hurum sa JA

Kjapp debatt

Kommunestyret i Røyken brukte bare en drøy time på saken før avstemning, mens debatten i kommunestyresalen i Asker varte i nesten tre timer før votering.

LES MER OM KOMMUNEREFORMEN

Mens MDG i Røyken bare ville ha sammenslåing med Hurum, ønsket Ap å la Røyken være egen kommune skriver Røyken og Hurums Avis. Etter at Ap bare fikk 10 stemmer for sitt forslag, stemte de syv Ap-representantene for sammenslåing og sikret et overveldende ja til Hurum og Asker.

LES OGSÅ: Asker blir navnet på ny storkommune 

– Saken gikk som forventet. Vi ser frem til videre arbeid med felles løsning, og det blir fellesmøte på tirsdag med oss alle tre, sier ordfører Eva Norén Eriksen fornøyd.

Sikrer ekteskap

Etter at Hurum sier ja til sammenslåing tirsdag formiddag stiller de tre ordførerne, Askers Lene Conradi, Røykens Eva Norén Eriksen og Hurums Monica Vee Bratlie til pressemøte – sikkert for å lovprise det som startet som en forlovelse på seminaret fredag 1. april og som nå ender med ekteskap. Vel å merke dersom Fylkesmennene Valgerd Svarstad Haugland i Oslo og Akershus og Helen Bjørnøy i Buskerud stiller som forlovere.

De skal nemlig gi sin anbefaling til statsråd Jan Tore Sanner som har sittet på sidelinjen og sett at kommune etter kommune vender tommelen ned for sammenslåinger.

Til Stortinget neste år

Det er Stortinget som i juni neste år skal si endelig ja til sammenslåinger før kommunene kan forberede kommunevalget i 2019.

I nye Asker, som da vil omfatte Asker, Røyken og Hurum skal dagens 103 folkevalgte i de tre kommunene danne nytt kommunestyre med 55 representanter.

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.