Skip to main content

Overgrep mot barn: Ber om forvaring for 46-åring

I SKOGEN: Overgrep skal ha skjedd i skogen like ved blokkene på Borgen mange barn leker.
I SKOGEN: Overgrep skal ha skjedd i skogen like ved blokkene på Borgen mange barn leker.

Statsadvokat Kirsti Elisabeth Guttormsen vil be om forvaring for en 46 år gammel mann fra Bærum som er tiltalt for overgrep mot fire barn.

I tiltalen beskrives at 46-åringen skal ha hatt seksuell omgang med to barn under 10 år flere ganger.

Tre av barna skal ha vært utsatt for overgrep som juridisk beskrives som voldtekter, siden de ikke skal ha vært i stand til å motsette seg handlingene.

Borgen og Bærum

Det fjerde forholdet handler om seksuell omgang med ei syv år gammel jente.

Overgrepene mot tre av de fornærmede skal ha skjedd på Borgen i Asker, for den fjerde fornærmedes del skal overgrepene ha skjedd i Vestre Bærum.

For hennes del er det aktuelle tidsrommet fra sommeren 2008 til november 2009. Dette tiltalepunktet har tidligere vært henlagt, men saken ble gjenopptatt etter at overgrepene på Borgen ble kjent.

Sakene på Borgen skal ha skjedd fra før 1. mai i 2013 og frem til om ettermiddagen 2. august 2013.

Foreldre fikk høre

Det var etter hendelser ved 17.30-tiden 2. august i fjor at saken ble rullet opp etter at barns fortellinger nådde voksne.

På det aktuelle lille skogsområdet på Borgen lyktes det politiets krimteknikere å finne kroppsvæske som kunne DNA-spores til den tiltalte 46-åringen. I postene som handler om tre av barna er det tatt ut tiltale etter Riksadvokatens ordre, mens for den siste fornærmede er det Oslo statsadvokatembeter som har tatt ut tiltalen.

MER OM SAKEN:

Kan bli dragkamp om forvaring etter overgrep mot barn

– Løslatelse ville støte Borgen-beboere

Rettssak hele uken

Hovedforhandling i saken blir det fra mandag til fredag kommende uke. Der møter statsadvokat Kirsti Elisabeth Guttormsen som aktor, mens advokat Cecilie Nakstad fra Matrix advokater er forsvarer. Bistandsadvokater for de fornærmede og deres familier er advokatene Terje Korneliussen og Vibeke Knapstad.

Retten skal ledes av tingrettsdommer Diderik Heiberg Danbolt.

De fire fornærmede i saken slipper selvsagt å møte i retten som vitner. De har tidligere gjennomført dommeravhør i trygge omgivelser, Opptak fra disse brukes vanligvis som bevis i slike saker.

46-åringen har sittet i varetekt helt siden pågripelsen i august 2013. Han har tidligere erkjent utuktig omgang med tre av de små jentene, men ikke voldtekt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.