Skip to main content

Over og ut for rådmannen i Asker

Når Lars Bjerke blir toppsjef for den nye kommunen 1. januar, blir det ikke som rådmann, men som kommunedirektør.

Når Lars Bjerke blir toppsjef for den nye kommunen 1. januar, blir det ikke som rådmann, men som kommunedirektør.

FOTO: KARL BRAANAAS

Bare Frp vil beholde rådmannen. Fra 1. januar blir Lars Bjerke kommunedirektør.

– Vi er ikke enig, sa Frps Ole Jacob Johansen. Det nye formannskapet i Asker hadde sitt aller første møte tirsdag, og én av sakene gjaldt Lars Bjerkes fremtidige tittel. Bjerke har vært rådmann i Asker i over ti år. Nå er det stor enighet om at tiden er inne for en mer kjønnsnøytral tittel, slik det er anbefalt i den nye kommuneloven.

Det var det Ole Jacob Johansens parti ikke var enig i.

– Vi vil gjerne beholde rådmannen. Det er et godt innarbeidet begrep, og dessuten går det inflasjon i direktørtitler, sa Johansen.

Og selv om SVs Martin Berthelsen stemte for tittelskifte, har også han sans for rådmannen.

– Det er noe som går tapt når vi går bort fra rådmann. Betydningen av ordet er jo en som gir råd til de folkevalgte. Vi får likevel satse på at den funksjonen fortsetter, sa Berthelsen.

Varaordfører Monica Vee Bratlie er godt fornøyd med kommunedirektør. I hennes kommune Hurum vedtok de å endre allerede i april. Også Erik Kjeldstadli i Bærum er blitt kommunedirektør.

– Og jeg vet om kvinnelige rådmenn som er veldig glad for at det skjer. Det er en kjønnsnøytral tittel som kler den nye kommunen godt, sa hun.

Det er det nye kommunestyret som har det endelige ordet i saken når de møtes neste uke.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.