Skip to main content

Over og ut for en skog av juletrær

UT MED JULA: Birgit Søyland kaster et velbrukt juletre ved Isi avfallsanlegg i Bærum.
UT MED JULA: Birgit Søyland kaster et velbrukt juletre ved Isi avfallsanlegg i Bærum.

Levér juletreet ditt helt gratis til Isi eller Yggeset. Det oppfordrer både Asker og Bærum kommune.

– Nå er jeg ferdig med jula, sier Birgit Søyland fra Jar og kaster fra seg en amputert trestamme opp i en diger haug av glissent granbar.

Mange har vært i samme ærend som henne ved Isi avfallsanlegg i Bærum. Både her og ved Yggeset avfallspark i Asker er det gratis å levere hageavfall – som juletreet defineres som – hele året innen vanlig åpningstid.

– Juletreet mitt i år var riktig bra. Men 13. dag jul er det slutt, da hiver jeg alltid treet ut av stua, forteller Søyland.

Hverken i Asker eller Bærum organiserer kommunen innsamling av juletrær.

– Vi har vurdert innsamling i Bærum, men har ikke sett at det er behov for det, sier Jorunn Dahl Hatlebakk, spesialkonsulent i avdeling forurensing og renovasjon i Bærum.

– Gi treet nytt liv

Både bæringer og askerbøringer anbefales fra kommunalt hold å levere juletreet til en avfallsstasjon, der treet blir resirkulert.

– Jeg oppfordrer folk til å sørge for at juletreet de har hatt hjemme nå får nytt liv, sier Sven Moe Bjørnson, faggruppeleder avfall og gjenvinning i Asker kommune.

Han råder deg til å putte avkappede grener i restavfallet, mens du kan bruke stammen til ved.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.