Skip to main content

Ove Grønbech om eierkampen bak Kirkeveien 71 på Haslum: – ABBL valgte selv ikke å møte

HANDLET RASKT: – Det var påkrevet for selskapet å skifte styreleder. Tilliten til Erling Rein var helt borte, forteller eiendomsutvikler Ove Grønbech i Oslo Holding om hvorfor han gjennomførte en ekstraordinær generalforsamling i Kirkeveien-selskapene for å skifte ut styreleder.

Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL) valgte selv ikke å møte på generalforsamlingen i Kirkeveien-selskapene, sier majoritetseier Ove Grønbech.

Budstikka skrev onsdag at Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL) beskylder eiendomsutvikler Ove Grønbech i Oslo Holding for å ha forsøkt å tappe deres felles utbyggingsselskap i Kirkeveien 71 (K71) på Haslum for 28 millioner kroner.

Oslo Holding eier 76 prosent av aksjene i K71-selskapene, mens ABBL eier 24 prosent.

Grunnlag for den omstridte pengeoverføringen var en ekstraordinær generalforsamling 22. mai i fjor, der Grønbech skiftet ut ABBL-sjef Erling Rein som styreleder i selskapet – for så å innløse minoritetsaksjonær ABBLs aksjer i selskapet.

LES OGSÅ: – Har påført oss milliontap

Ove Grønbech: – Innkallingen var ugyldig

Generalforsamlingen ble avholdt av Grønbech som majoritetsaksjonær. Han hadde i tillegg med seg en fullmakt fra selskapets tredje aksjonær – arkitekten Gunnar Dyrø, som eier 0,5 prosent av selskapet bak boligprosjektet han selv har tegnet.

– ABBL var også innkalt som aksjonær, men valgte ikke å møte, sier Grønbech til Budstikka.

ABBL-sjef Erling Rein svarer dette om hvorfor han ikke møtte:

– Det var fordi bare én aksjonær sto bak innkallingen, som dermed var ugyldig. Og eneste sak til behandling var skifte av styreleder, noe vi mente var i strid med aksjonæravtalen.

Ove Grønbech svarer dette om hvorfor generalforsamlingen likevel ble avholdt:

– Fordi det var påkrevet for selskapet å skifte styreleder. Tilliten til Rein var helt borte.

Erling Rein: – Han kunne ikke tvangsinnløse aksjene våre

Ove Grønbech mener også at man var kommet til et punkt hvor ABBLs aksjer i K71-selskapene kunne innløses i henhold til betingelsene i aksjonæravtalen.

LES OGSÅ: Krever 34 millioner kroner av ABBL-selskap

– K71-prosjektet var realisert i henhold til aksjonæravtalen. Leilighetene var solgt, og beboerne kunne ta bygget i bruk.

LES OGSÅ: Kjøpte ny leilighet, må bo på hytta

Erling Rein avviser at betingelsene for innløsning av ABBLs aksjer var innfridd da Grønbech innkalte til ekstraordinær generalforsamling:

– Vi var enige om at vi nærmet oss et punkt hvor Oslo Holding kunne gjøre sin opsjon gjeldene på innløsning av våre aksjer, men Grønbech var ikke i en slik situasjon at han kunne tvangsinnløse disse. Han hadde jo hverken kjøpt eller betalt noe for dem. Først måtte vi jo ha regnet på K71-selskapenes verdier, slik aksjonæravtalen også inneholder visse føringer om. Dessuten måtte vi ha ryddet opp i en del vesentlige problemstillinger, herunder oppfølgingen av mangelsaker og garantiarbeider overfor beboerne, sier Rein.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.