Løvenskiold får oppgradere, naboer frykter mer støy

Løvenskioldbanen brukes både av private, politiet og Forsvaret.

Løvenskioldbanen brukes både av private, politiet og Forsvaret. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Løvenskiold skytebane i Bærumsmarka får oppgradere til nasjonalt skyteanlegg.

DEL

Miljøverndepartementet har nå gitt grønt lys for etablering av nasjonalanlegg for skyting i Bærumsmarka, mot det rådet fylkesmannen opprinnelig ga, melder NRK.

Del på Facebook

Nå frykter naboer i området enda mer støy.

– Jeg synes alltid det smeller her når jeg går tur, og du hører det to-tre kilometer i området, sier Karl Erik Duborgh til NRK.

Vil protestere

Han og flere andre naboer vil nå protestere mot planene om utbygging. Budstikka har i flere artikler omtalt støyproblemene knyttet til Løvenskioldbanen.

Norges Skytterforbund mener imidlertid at aktiviteten på banen, som brukes av både private, politiet og Forsvaret, ikke vil øke.

– Det er ikke snakk om å utvide aktiviteten, men om å gjøre banen bedre, sikrere og mer miljøvennlig, sier generalsekretær i forbundet, sier forbundets generalsekretær Arild Groven til NRK.

– Vinn-vinn

Han avviser også påstander om at skytebanen skal bli større, men at det skal bygges støyvoller og annen form for støyskjerming.

– Turgåere og andre oppleve at banen blir til mindre bry enn den har vært før, så dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Groven.

Artikkeltags