I retten fortalte en politioverbetjent at politiet hadde fått melding om at tre personer tagget på et togsett på Østerås stasjon.

Del på Facebook

Politiet stanset patruljebilen i Nadderudveien og løp opp mot stasjonen. Der møtte han to personer som bråsnudde og løp oppover igjen.

Politimannen og 25-åringen løp opp til General Fleischers vei før 25-åringen løp en annen sti tilbake mot Nadderudveien igjen. Der ble han stanset og pågrepet av en annen politimann.

Nektet alt

I retten nektet 25-åringen for all tagging. Han hevdet at han løp fordi han ble redd mannen som kom løpende.

Politimannen var i uniform og ropte at han var fra politiet.

Selv hevdet 25-åringen at han skulle møte en venninne ved bensinstasjonen i Nadderudveien, og at han ikke hadde sett noen andre på stien.

Dette til tross for at politimannen hadde sett at to menn gikk sammen og begynte å løpe.

LES OGSÅ: Politikerne i Asker krever nulltoleranse til tagging

Likevel tvil

– At tiltalte løp da han så politimannen, kan tilsi at han nettopp hadde begått en straffbar handling. Det styrker heller ikke hans troverdighet at han har forklart at han ikke så noen andre mennesker der, mens politimannen forklarte at han gikk en meter fra den andre personen som også løp fra politiet.

– Samtidig kan ikke retten utelukke at handlemåten var et utslag av noe annet, som redsel eller generell motvilje mot politiet, skriver tingrettsdommer Nils Ole Bay.

LES OGSÅ: - De får tagge på soverommet

Ingen andre bevis

Det som i sum redder mannen fra straff, er også at ingen vitner eller andre bevis knytter ham til åstedet.

Heller ikke at han tidligere har vedtatt forelegg for tagging, var nok til at dommerne nå ville dømme 25-åringen.

Han slipper også å betale erstatning og saksomkostninger. Hendelsen skjedde 17. august i fjor, og saken ble avgjort nå i august.