Skip to main content

Østerås: Dement mann  (82) kom til rette

Politiet søker etter den savnede 82-åringen på Solbakken bo- og behandlingssenter på Østerås. 

Foto: Karl Braanaas

Den eldre mannen var savnet fra Solbakken bo- og behandlingssenter i nesten et halvt døgn. Han ble funnet i god behold i Bergen. 

Den savnede 82-åringen, som ble etterlyst av  Oslo politidistrikt på Twitter lørdag ettermiddag, ble funnet sent lørdag kveld. Mannen hadde tatt toget til Bergen, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand i politiet. 

— Han ble heldigvis funnet i god behold. Vedkommende hadde tatt toget til Bergen, som han hadde en slags tilknytning til, sier han. 

Hekkelstrand sier det ikke er uvanlig at demente personer søker seg til steder hvor de har bodd i løpet av  livet eller vokst opp.

Politiet fikk melding om at den eldre mannen var funnet like før klokken 23 lørdag kveld.82-åringen hadd da vært savnet siden klokken 12.00 lørdag. 

Søker gjennom bygget

Operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt opplyste ved 20-tiden lørdag at politiet har gjennomsøkt hele det store bygget som huser Solbakken bo- og behandlingssenter, samt søkt i nærområdet. 

Mannens pårørende skal ha holdt seg hjemme i tilfelle han skulle dukke opp der. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.