Skip to main content

Ordførere på «frivillighetssafari»

GAMMELT HUS: Ordfører-følget fikk høre Hasselbakkens historie av daglig leder Eva Sandbakk (med ryggen til) under sitt besøk på frivilligsentralen onsdag. Asker frivilligsentral er med sine 26 år blant landets aller eldste sentraler.

Ordførerne i Asker, Røyken og Hurum farter rundt i hverandres kommuner for å bli bedre kjent før sammenslåingen i 2020.

En rød minibuss står klar utenfor Hasselbakken i Asker. Den skal frakte de tre ordførerne fra den ene frivilligsentralen til den andre i den nye store kommunen. Det er tid for «frivillighetssafari».

– Vi gjorde det samme med kirkene sist høst, og har planer om å besøke idretten og arbeidssentrene før sommeren. Det er et ledd i å begynne å tenke felles kultur og bli bedre kjent med det som skjer i kommunen våre, sier Lene Conradi, Asker-ordfører og leder i fellesnemnda.

LES OGSÅ: Nå er det avgjort hvor folk skal jobbe i nye Asker

Hun synes det er stas å vise sine to kolleger fra Røyken og Hurum hva som finnes i Asker, og bli kjent med tilsvarende tilbud i de to andre kommunene.

– Sentralene har ulike måter å jobbe på, og vi har mye å lære av hverandre.

Møteplass

Asker Frivillighetssentral ble etablert som en prøveordning i 1992. Sentralen begynte som en formidling av praktisk hjelp til snømåking og slike ting.

– Det har utviklet seg til å bli en møteplass for frivilligheten i kommunen. Nå har nesten alle frivillighetssentraler i Norge blitt nærmiljøsentraler, forteller Heidi Thommessen. Hun er frivillighetskoordinator i Asker.

LES OGSÅ: Delte ut 6,4 mill. til frivillig innsats

På Hurumlandets vestside mot Drammensfjorden ligger Klokkarstua, hvor nærmiljøsentralen holder til i kulturhuset Hovtun.

– Vi har skapt et miljø på en plass som bare hadde bensinstasjon og Joker- butikk. Nå er det et kulturelt miljø og samlingspunkt for innbyggere i alle aldre, sier daglig leder Marianne Bakkerud.

Dit kom følget etter å ha besøkt NaKuHel på Sem, nærmiljøsentralene på Borgen og i Heggedal, og frivilligsentralen i Sætre. Runden ble avsluttet i Selvikvillaen i Vollen.

LES OGSÅ: Vil hindre gebyrsjokk i nye Asker

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.