Skip to main content

Opera i rulletrappen

Bjørn Simensen var konfransier og Birgitte Christensen, Ingebjørg Kosmo og Øystein Skre sang, mens Kristin Lunde akkompagnerte.
Bjørn Simensen var konfransier og Birgitte Christensen, Ingebjørg Kosmo og Øystein Skre sang, mens Kristin Lunde akkompagnerte.

Julegavehandlende askerbøringer fikk opera med på kjøpet.

I november neste år er det duket for en splitter ny kammermusikkfestival i Asker.

Det ble markert i helgen, da operastjerner holdt konsert i rulletrappen på Trekanten, og bød på  “smaksprøver” fra menyen til neste års festival.

- Det er ikke så ofte det er opera på Trekanten og mange ble nok forundret da Ingebjørg Kosmo sang seg ned rulletrappen på lørdag, forteller Kristin Lunde som sitter i styret for Asker Kammermusikkfestival.

- Folk stoppet opp og det ble fort et stort publikum som fikk med seg en halv times konsert. Det ble et variert program fra opera, operette og sanger av Asker-komponisten Øystein Sommerfeldt, sier Lunde.

Lik festivalen i Risør

I september ble stiftelsesmøtet holdt i Asker kulturhus.

– Det skal være en festival på lik linje med Risør og Oslo, men med lokale, profesjonelle musikere, sa Lunde til Budstikka i september.

Sammen med Bjørn Simensen og Øystein Skree danner hun styret til den helt ferske stiftelsen.

Festivalen kom i stand etter styrets ønske om å gi et klassisk musikktilbud til innbyggere i Asker med en litt ny og lokal vri.

- Vi er veldig positive til initiativet og tror en kammermusikkfestival er et godt utgangspunkt for å løfte klassisk musikk i Asker, sier Ragnar Sand Fuglum, direktør for kultur i Asker kommune.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.