Skip to main content

Ønsker Fornebu-båt til Bjørvika

NÆRHET: – Båtene bør legge til nær andre kollektive transportmidler, slik at reisende får færrest mulig bytter, og da peker Bjørvika seg ut som et egnet område, mener Kjell Maartmann-Moe. FOTO: KARL BRAANAAS
NÆRHET: – Båtene bør legge til nær andre kollektive transportmidler, slik at reisende får færrest mulig bytter, og da peker Bjørvika seg ut som et egnet område, mener Kjell Maartmann-Moe. FOTO: KARL BRAANAAS

Bjørvika er et bedre sted å legge til enn Aker Brygge for båter fra Fornebu, mener Kjell Maartmann-Moe.

Han er leder av Bærum Arbeiderparti, fylkestingsrepresentant og sitter i hovedutvalg for samferdsel.

– Da hovedutvalget ble orientert om Ruters tanker om kollektivtrafikk på fjorden, tok jeg til orde for at vi bør utrede muligheten for båtanløp ved Bjørvika, forteller han.

Budstikka skrev i forrige uke om Ruter som mener det ikke er plass til båter fra Fornebu ved Aker Brygge og heller ville la dem legge til ved Vippetangen.

Ingenmannsland

– Vippetangen ligger nærmest i et ingenmannsland sett i et perspektiv for kollektivtransport. Båtene bør legge til nær andre kollektive transportmidler, slik at reisende får færrest mulig bytter, kortest mulig gangavstand og best korrespondanse med flest mulig andre transporttilbud. Da peker Bjørvika seg ut som et egnet område, påpeker Maartmann-Moe.

LES OGSÅ: Ruter mener det ikke er plass til båt mellom Aker Brygge og Fornebu

Fra Bjørvika er det kort vei til Oslo Sentralstasjon, Jernbanetorget og hovedbussterminalen. Maartmann-Moe tror det vil la seg løse teknisk å etablere for eksempel en flytebrygge ved operaen som båtene kan legge til ved inntil et eventuelt permanent anlegg er klart.

En av Ruters innvendinger mot båtrute Aker Brygge–Fornebu er at man vil kunne reise samme strekning like raskt med buss. Går båten fra Bjørvika, vil ikke bussene lenger kunne konkurrere om reisetid, mener Maartmann-Moe.

Han stiller seg også undrende til at Ruter legger til grunn at de må kjøpe inn en ny båt om de skal betjene Fornebu.

LES OGSÅ: Ruter øker prisene og stopper salget av kupongkort

LES OGSÅ: Ruter-kunde: - Hva i all verden er problemet med å beholde kupongkortene?

Leie båt

– Hvorfor kan de ikke bare leie en båt? Det er snakk om et midlertidig rutetilbud, poengterer han. Ap-representanten vil ta opp problemstillingen i form av et spørsmål på første møte i hovedutvalg for samferdsel. Han håper utvalget får gå en ny runde med saken.

Fylkestinget vedtok i budsjettbehandlingen i fjor at det skal opprettes en båtrute mellom Fornebu og Aker Brygge fra 1. januar 2014.

Les flere nyheter fra Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.