Skip to main content

Ønsker flere avganger på Vollenbåten

RESERVE: «Tidevind» kjørte fra Rolfsbukta på Fornebu til Aker Brygge. Nå ligger den i beredskap.

Båten «Tidevind», som tidligere gikk mellom Rolfsbukta og Aker Brygge, kan benyttes for å opprette to ekstra avganger på Vollenbåten i morgenrushet.

Ruter fraråder imidlertid en slik løsning.

Dersom man øker frekvensen med to ekstra avganger fra Slemmestad – Vollen til Aker Brygge om morgenen, vil koste mellom 2,5 og 3 millioner kroner.

Njål Vikdal (V), som sitter i fylkestingets hovedutvalg for samferdsel, er villig til å bla opp pengene. Men han understreker at saken først må grundig drøftes.

– Ved å sette inn «Tidevind» i ordinær drift, vil dette kunne gå på bekostning av det øvrige tilbudet vårt. Ved fraseilinger, eller avvik forårsaket av teknisk svikt på båtene våre, vil vi ikke kunne sette inn reservekapasitet («Tidevind»).

– Dette vil være særdeles uheldig, påpeker pressevakt Knut-Martin Løken i Ruter.

Uten reservefartøy

Dersom «Tidevind» skulle settes inn som en ordinær rutebåt, vil det sannsynligvis medføre at det blir nødvendig å anskaffe en reservebåt. Ruter vi ikke kan stå uten reservefartøy.

Dette er kostbart, og med tanke på den korte tiden som er igjen av dagens hurtigbåtanbud, så vil dette ikke være hensiktsmessig.

Vikdal mener likevel det er potensielt interessant å vurdere en ekstraavgang på Vollenbåten som en prøveordning og håper utvalget får en sak til sitt junimøte.

Krav om utslippsfrie båter

Dagens hurtigbåtkontrakter går ut i 2024. I forbindelse med den nye anbudsprosessen, ønsker Ruter å se på mulige tilbudsforbedringer i kommende kontrakt, i samarbeid med nye Asker kommune.

I samme anbudsprosess vil det også stilles krav til utslippsfrie båter. Ruter tar sikte på å ha utslippsfrie båter i 2024.

Gjennom en markedsundersøkelse i løpet av 2019 vil Ruter få en dypere innsikt i hvem det er som reiser med Vollenbåten og hvorfor de gjør det. Man undersøker også hvordan det er mulig å motivere til økt bruk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.