Skip to main content

Ønsker at Risenga blir asfaltert

ASFALT: Pieter Paul Furnée og Asker skøyteklubb vil ha asfaltert kunstisbanen på Risenga. Nå åpner kommunen for at det skal vurderes neste år. FOTO: ULF HANSEN
ASFALT: Pieter Paul Furnée og Asker skøyteklubb vil ha asfaltert kunstisbanen på Risenga. Nå åpner kommunen for at det skal vurderes neste år. FOTO: ULF HANSEN

Asker kommune vurderer å asfaltere Risenga kunstisbane neste år.

Asker skøyteklubb har foreslått overfor kommunen å asfaltere skøytebanen på Risenga.

Rådmann Lars Bjerke er ikke fremmed for forslaget.
– Asfalt kan gi nye og spennende bruksmuligheter i sommerhalvåret, sier Bjerke.


Asker skøyteklubb påpeker ovenfor kommunen at regionen mangler en rulleskøytebane, noe som er en voksende aktivitet i Norge. De håper at en asfaltbane kan skape en arena for idretter og aktiviteter som nå ikke har en naturlig arena i Asker, slik som rulleski, skating, sykkel, trafikklekeplass, og nærmiljøaktiviteter.

Lavere driftskostnader

I tillegg har de tre argumenter for hvordan en asfaltbane vil være gunstig på vinterstid.


– Dreneringsevnen i banen er redusert. Vedlikehold og rehabilitering av dette dekket ville innen kort tid ha vært nødvendig, slik at asfaltering kan løse akkurat denne problemstillingen, sier Erik Bergh og Pieter Paul Furnée i Asker skøyteklubb.


– Grus skaper ujevne overflater og er en utfordring for driften. Grus tråkkes også ned i isen, argumenterer de videre.

Hva mener du?Si din mening!


De tror at asfalt kan resultere i lavere driftskostnader på Risenga. Men asfalt til skøyteklubben vil også skape et nytt problem for idretten i Asker.


– Det gir en utfordring i forhold til kapasiteten for fotballkamper. Kamper må flyttes til andre baner, eller erstatningsbaner må etableres. I tillegg er det noen tekniske utfordringer i forhold til at det er en kunstisbane med rør i bakken, og en avrenningsproblematikk i området som må vurderes, påpeker rådmannen.

Idrettsplan

Men fordeler og ulemper til tross, rådmannen anbefaler politikerne å vurdere ja til asfalt på skøytebanen. Saken skal opp i formannskapet i neste uke.


– Det er nødvendig med en nærmere utredning og skisseprosjekt før man tar stilling til forslaget om asfalt på Risenga. Dette må gjøres uansett, da banen om kort tid har behov for en noe mer omfattende vedlikehold/rehabilitering, sier han.


Rådmannen finner det naturlig at forslaget om asfalt på Risenga blir lagt inn i det pågående arbeidet med revidering av "Kommunal plan for idrett og Friluft 2012-15". Planen skal sluttbehandles høsten 2011.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.