Skip to main content

Omkom i USA-ulykke

OMKOM: Lagmann Jan Martin Flod har ledet mange store rettssaker i Borgarting lagmannsrett der han var ansatt i nesten 20 år. ARKIVFOTO: KNUT BJERKE
OMKOM: Lagmann Jan Martin Flod har ledet mange store rettssaker i Borgarting lagmannsrett der han var ansatt i nesten 20 år. ARKIVFOTO: KNUT BJERKE

Lagmann Jan Martin Flod (63) og hans samboer (51), begge fra Bærums Verk, er omkommet etter en trafikkulykke i USA tirsdag.

De to var på høstferie i Minneapolis i USA da de ved 9.15-tiden lokal tid tirsdag kjørte en Ford Focus og kolliderte med en Chevrolet Silverado pickup.

Føreren av denne bilen skal ikke ha blitt skadet.

Døde av skadene

Ifølge amerikanske medier omkom Flod momentant, mens kvinnen ble fløyet til et sykehus i Minneapolis der hun døde tidlig onsdag.

Nyheten har sendt sjokkbølger til blant annet kollegaer av Jan Martin Flod i Borgarting lagmannsrett.

– Det ligger i sakens natur. Jan Martin Flod var en 100 prosent frisk, energisk mann som plutselig har gått bort. Dette er et sjokk for oss alle, og vanskelig å tro når man mister noen som er så nær. Det er uvirkelig, sier førstelagmann Ola Dahl til Budstikka.

Skulle besøke dommer

De to var på høstferie og skulle besøke kontakter som Flod har fått etter tidligere studier av det amerikanske rettsvesenet.
Ulykken skjedde i et veikryss øst for byen Spicer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.