Skip to main content

Omkamp om sjøfly

OPTIMIST: Det er 17 sjøfly knyttet til Kilen Sjøflyklubb. Jeg velger å være optimistisk og tro vi kan få bli, sier klubbens leder Tore Kinnerød.
OPTIMIST: Det er 17 sjøfly knyttet til Kilen Sjøflyklubb. Jeg velger å være optimistisk og tro vi kan få bli, sier klubbens leder Tore Kinnerød.

Bærum kommune trosser vedtak fra miljøverndepartementet og vil la sjøflyene på Fornebu bli hvor de er.

Kilen sjøflyklubb har fått beskjed om å forlate området ytterst på Lilløya 1. januar 2015. Det bestemte miljøverndepartementet i 2012. Begrunnelsen er at flyene forstyrrer naturen og ødelegger artsmangfoldet i Storøykilen og Lilløya naturreservat.

Men dette vil ikke kommunen uten videre akseptere. Torsdag behandler planutvalget en reguleringsplan som inkluderer sjøflyhavnen.

– Det er i utgangspunktet mange fornuftige grunner til å samle slik virksomhet på ett sted. Så blir utfordringen å få det tilpasset de naturlige omgivelsene der, sier planutvalgets leder, Ole Kristian Udnes (H).

Varslet innsigelse

– Det har vært et regjeringsskifte siden miljøverndepartementets vedtak i 2012. Har dere noen grunn til å tro at nåværende miljøvernminister vil se annerledes på saken?

– Det er det for tidlig å si noe om. Men rådmannen konkluderer med at naturverdiene og sjøflyhavnen kan fungere side om side. Så får vi foreta en vurdering, og vi har ennå ikke avgjort hva vi skal mene på torsdag. Men det er en type aktivitet som både vi og mange andre i Bærum ønsker å ha fremover, sier Ole Kristian Udnes.

Mange natur- og friluftsorganisasjoner har uttalt seg kritiske til planen, og Fylkesmannen har igjen varslet innsigelse.

" Vi tolker dette som om Bærum kommune ikke respekterer Miljøverndepartementets avgjørelse i saken", skriver Naturvernforbundet i Bærum.

LES OGSÅ:La sjøflyklubben få bli

– Vi har kjempet for å få bli siden Fornebu ble nedlagt. Vi har ikke noe annet sted å være. Når vi nå flytter bryggene litt lenger ut i bukta, tilfredsstiller vi miljøkravene. Så nå er jeg optimistisk, sier sjøflyklubbens leder, Tore Kinnerød.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.