Skip to main content

Oljesøl skal ikke ha nådd Isielva

SUGES OPP: En stor septikbil er på plass på Vøyenenga for å suge opp vann og olje som ligger i grunnen hvor det undersøkes om det kan være en lekkasje.

Ved arbeider med å fjerne to gamle oljetanker, ble det torsdag oppdaget en større mengde gammel olje i grunnen.

Hole Graveservice har de siste dagene jobbet med å fjerne to gamle oljetanker bak et industribygg på Vøyenenga, ikke langt fra Isielva.

Oljetankene ble fjernet onsdag, men torsdag valgte gravefirmaet å varsle brannvesenet da de oppdaget en mengde olje som hadde lekket fra oljetankene, og som man fryktet kunne havne ut i Isielva.

– Oljetankene har vært ute av drift siden våren 2017. Vi har gravd opp tankene, og Bærum septik har tømt dem for vann. De ble kjørt til godkjent mottak i Drammen onsdag, sier driftsleder Andres T. Olsen i Hole Graveservice.

– Oljen var gammel og tjukk, og har ligget der lenge. Det er normalt at det har vært en lekkasje i gamle oljetanker som blir gravd opp, legger han til.

Brannvesenet og politi rykket ut til stedet torsdag ettermiddag etter at gravefirmaet varslet om oljen i grunnen.

Man fryktet oljen kunne renne ut i Isielva, og nødetatene varslet kontaktet Bærum kommune og Kystverket.

– Det er snakk om et hull i bakken hvor det har ligget en oljetank, her ser det ut til at det har rent olje ut i grunnen. Vi er litt bekymret for at dette kan sive ut i elva og har derfor satt i gang tiltak, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen i politiet kort tid etter at lekkasjen ble oppdaget.

LES OGSÅ: Serverte 5.500 kroner i bøter på morgenkvisten

Septikbil suger opp

Da Budstikka var på stedet ved 12-tiden var septikbilen i full gang med å suge opp væsken som hadde rent ut i grunnen.

– Vi vurderer fortløpende hvilke tiltak vi skal gjøre for å hindre at dette renner ut i Isielva, sa Gulbrandsen.

Olsen i gravefirmaet forteller at det videre arbeidet på stedet nå er stoppet inntil det har kommet en avklaring på hva som må gjøres.

– Området er sikret med gjerder. Dette må gjøres formelt slik at det ikke blir gjort noe galt. Vi er i dialog med kommunen, grunneier og Kystverket. Allerede fredag morgen starter arbeidet med å finne tiltak og hvordan det videre arbeidet skal gjøres, sier Olsen.

Han forteller at massen som er tilgriset av olje, må fjernes og erstattes med ny, ren masse.

– Forurenset vann sugd opp

Det forurensede vannet i hullet ble sugd opp, og det er ikke blitt påvist noen lekkeajse ut i elva.

– Vi ser en ende på oljen, og den har ikke nådd ut i elven, sier Olsen.

LES OGSÅ: Én bilfører til legevakt etter krasj

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.