Skip to main content

Olje har lekket ut etter at tre båter sank

UNDER VANN: Nødetatene er på plass ved båtene.

En snekke, en seilbåt og en stålbåt har sunket ved et bryggeanlegg i Holtekilen ved Strand.

Politiet meldte om hendelsen i 13.30-tiden fredag.

– Det er en 26 fots snekke, en 22 fots seilbåt og en 50 fots stålbåt som har sunket ved en brygge. Det var ingen personer til stede da båtene  gikk ned, sier operasjonsleder Cathrine Sylju i politiet.

I tillegg til mannskaper på land er brannbåten i aksjon på stedet. Etter det Budstikka erfarer skal det dreie seg om båter med ukjente eiere.

– Det har også lekket ut olje fra båtene, og vi oppretter sak på miljøkriminalitet på bakgrunn av dette, sier Cathrine Sylju.

– Det er ikke store mengder som har lekket ut, men vi har lagt ut lenser for å hindre at det sprer seg videre, sier vakthavende brannsjef Anders Martinsen i Asker og Bærum brannvesen.

Pirater på plass

I fredagens papirutgave av Budstikka står det en annonse, hvor Bærum kommune krever at de tre båtene flyttes innen 14. desember – nettopp for å unngå at de sliter seg eller synker.

Andreas Brandvoll i miljøorganisasjonen Plast Piratene fikk tips om de tre eierløse båtene torsdag, og rykket fredag ut for å destruere båtene.

– Da vi kom frem hadde de imidlertid sunket i løpet av natten, forteller Brandvoll.

Planen var å ta båtene med til Lindøya og destruere dem. Nå er det Bærum kommune som tar over videre håndtering av de tre båtene.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.