Skip to main content

Økt andel elbiler gir lavere klimagassutslipp

ELBILER: Økt andel Teslaer og andre elbiler gir lavere klimagassutslipp i Asker og Bærum.

Utslippene av klimagasser i Asker og Bærum går ned, viser statistikk fra Miljødirektoratet.

De ferske tallene viser at utslippene av de tre klimagassene karbondioksid, metan og lystgass har gått jevnt ned i våre kommuner siden 2011.

I Bærum har nedgangen vært på 27 prosent og i Asker på 25 prosent fra 2011 til 2017, som er det siste året det finnes tall for. Dette tilsvarer altså at klimagassutslippene er redusert med over en firedel.

Statistikken omfatter de direkte, fysiske utslippene som skjer innenfor kommunens grense. Dette betyr at klimagassutslipp fra eksosrøret til en dieselbil er inkludert, men kun utslippene som skjer mens bilen kjører innenfor kommunens grense.

Veitrafikk viktigst

Statistikken omfatter utslipp fra ni sektorer, fordelt på 35 kilder. Veitrafikk er den største forurensningskilden, og det er særlig utslipp herfra som går ned. Men også utslipp fra oppvarming og avfall er kraftig redusert.

Miljødirektoratet opplyser at redusert kjøring, Elbil-tallet har passert 200.000 i Norge   og innblanding av biodrivstoff er noe av det som bidrar til nedgangen.

LES OGSÅ: Bilsalget i 2018: Nissan Leaf solgte mest i Asker og Bærum

LES OGSÅ: Bensinsalget faller kraftig i Asker og Bærum

En rapport fra Statnett viser at en Ny rapport: Elbiler halverer energibruken av en tilsvarende bil med diesel- eller bensinmotor.

Utviklingen er den samme i Røyken og Hurum, samt i Oslo, Drammen og andre kommuner i Oslo-området.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.