– Hunder har det best i bur

HUNDEHI: Senterleder Vivi Olstad har stor tro på at den nye hundeparkeringen på Østerås senter blir en suksess. ALLE FOTO: KIM VAN DER LINDEN

HUNDEHI: Senterleder Vivi Olstad har stor tro på at den nye hundeparkeringen på Østerås senter blir en suksess. ALLE FOTO: KIM VAN DER LINDEN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tre hundehi er satt opp utenfor Østerås kjøpesenter. Det skal skape trygghet for både tobente og firbente kunder.

DEL

Med egen parkering som inneholder blant annet kjølevifte og automatisk desinfisering skal hundens tilværelse på handleturen nå bli kraftig forbedret. Hundeparkeringen har fått navnet «hundehi», og det er hundene til kunder på Østerås kjøpesenter som nå får gleden av det nye tilbudet til de firbente.

– Rundt 20 prosent av kundene våre har hund, og det er flere og flere som tar handleturen i forbindelse med at de går tur med hunden sin. Mange kunder stresser inn på senteret fordi de er redde for at hunden skal bli stjålet eller skadet av en annen hund når den står i bånd utenfor. I tillegg kan hunden også utgjøre en fare for barn, sier senterleder Vivi Olstad.

Del på Facebook

– Hunder er «hidyr»

Ifølge hundeloven er det ikke lov til å forlate en bundet hund rett ved inngangen til en bygning som er åpen for allmennheten eller ved en lekeplass. Frode Rogstad i Norsk hundeparkering er ikke i tvil om at hunder har det best i deres hundehi under handleturen.

– Hunder er «hidyr», og ulikt oss mennesker, så liker hunder generelt å ha sitt lille trygge skjulested, sier Rogstad.

Hundehiet er ifølge Norsk hundeparkering utviklet av erfarne hundeeiere, i samråd med veterinærer, norske kenneler, hundepsykologer og andre hundeeksperter fra både offentlige og private instanser.

– Hundeparkeringens hensikt er først og fremst sikkerhet, slik at farlige situasjoner med fastbundne hunder ikke oppstår. Dette forebygger også mot tyveri av hunder, fortsetter Rogstad.

Den nye typen hundeparkering som nå er montert på Østerås senter, er 3. generasjon hundehi, og har følgende fasiliteter:

  • Kjølevifte som gjør at luften blir byttet ut hvert minutt, samt automatisk desinfiseringssystem.
  • Et display som viser temperaturen inni buret og hvor lenge hunden har oppholdt seg der.
  • Elektronisk lås og åpnes og lukkes ved hjelp av elektronisk nøkkelkort.
  • Halvtransparent dør og bakvegg som slipper inn lys.
  • Luftslisser i døren som gjør det enkelt for hunden å kikke ut samtidig som det ikke er mulig å stikke fingrene inn i buret
  • Bruksanvisning som gir brukerne anbefalinger om forsvarlig bruk.

Positive tilbakemeldinger

De tre hundeburene på Østerås senter har vært i drift i en snau uke, og tilbakemeldingene er positive.

– Jeg fikk en e-post fra en kunde som takket for at vi bryr oss om dem med hund. Hun visste om mange hundeeiere som ikke ville sette fra seg hunden når de handler, sier Vivi Olstad, som har stor tro på at hundeparkeringen blir en suksess.

– Dette er fremtidens løsning. Jeg tror de fleste vil oppleve dette som veldig positivt. Nå slipper man å stresse for å komme raskt ut til hunden sin igjen, sier hun.

For å putte hunden i bur må man ha et elektronisk nøkkelkort. Hvert opphold koster mellom 5–10 kroner.

– Vi deler ut gratis kort til de første, så får kundene prøvet det ut, avslutter Olstad.

Artikkeltags