Stjernekokk i trøbbel etter restaurant-avvikling

Terje Ness serverte i flere år mat fra restauranten ved golfbanen på Haga i Bærum.

Terje Ness serverte i flere år mat fra restauranten ved golfbanen på Haga i Bærum. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Haga Golf saksøker kokk Terje Ness for drøyt 1 million kroner etter at han avviklet restaurantdriften før jul.

DEL

Den tidligere Bocuse d'Or-vinneren etablerte i 2004 Restaurant Haga i tilknytning til Haga Golf i Bærum. Før jul avviklet han driften, til tross for at restauranten i 2008 ble hedret med en Michelin-stjerne.

Utleieren, selskapet Haga Golf, sier til Finansavisen at oppsigelsen av leieavtalen kom overraskende.

– I november fikk vi signaler om at han ønsket å fortsette, men måneden etter kom oppsigelsen, sier daglig leder Bent Hinze i Haga Golf.

Stort sprik

Selskapet mener at Ness forlot lokalet i vesentlig dårligere stand enn det var i da han etablerte restauranten i 204, og har nå saksøkt stjernekokken for drøyt 1 million kroner, opplyser Ness' advokat Margrethe Buskerud Christoffersen til Budstikka.

– Vi erkjenner at det er snakk om et vedlikeholdsetterslep, men mener at det er vesentlig mindre enn det Haga Golf hevder. Vi mener det er snakk om en sum på rundt 300.000 kroner. Spriket i kroner mellom deres krav og 300.000 kroner er altså ganske vesentlig, sier Christoffersen.

Rettsmeglingen er berammet til 21. august. Om partene da ikke kommer til enighet, vil saken gå videre til hovedforhandling i tingretten.

Ny kafé på golfbanen

Haga Golf er ikke i tvil om at det var Terje Ness som skulle sørge for at lokalet ved golfbanen ved Griniveien holdt en tilfredsstillende standard.

– Som leietager hadde han en løpende vedlikeholdsplikt. Ifølge avtalen skulle lokalene leveres tilbake i god stand, sier advokat Niels Kristian Axelsen, som representerer Haga Golf, til Finansavisen.

Det er konsulentselskapet Opak som har gjort en vurdering av lokalene på vegne av Haga Golf. Etter at Restaurant Haga ble nedlagt, har golfklubben fått inn Nobel Catering og Conditori som leietager. Kafeen Bocata er nå etablert på stedet.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her

Artikkeltags