Rønne til 7,5 mill. – megler anbefaler å rive

DYR MORO: Huset i Øverbergveien er på 151 kvadratmeter og ligger høyt og fint, selv om det ikke er sjøutsikt. Likevel anbefaler megler å rive hele huset som er bygget i 1959.

DYR MORO: Huset i Øverbergveien er på 151 kvadratmeter og ligger høyt og fint, selv om det ikke er sjøutsikt. Likevel anbefaler megler å rive hele huset som er bygget i 1959. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Villaen på Nesøya er på den dyre siden av skalaen for hus til salgs i Asker. Likevel anbefaler megler at huset i Øverbergveien rives.

DEL

På Finn.no ligger det fredag ettermiddag 164 brukte hus i Asker ute for salg.

Ett av disse er en 151 kvadratmeter stor villa med strandparsell og båtplass på Nesøya. Huset var nytt i 1959.

Fire soverom

På tross av adressen på Nesøya, prisen og hele fire soverom anbefaler megler Finn Bragnes hos Privatmegleren at huset jevnes med jorden.

– Det høres litt drastisk ut å rive hele huset?

– Ja, men noen ganger er det så dyrt å pusse opp et hus at det faktisk blir dyrere enn å bygge nytt, sier Bragnes.

Tomten kan gi opptur

Han poengterer at det ikke er nok med et malingsstrøk før innflytting.

– Hus på Nesøya pleier ikke å ha den standarden som dette huset har. Her er det gjort lite siden huset var nytt i 1959, og både tekniske forhold, bad, kjøkken og utvendig holder ikke mål, sier han.

LES OGSÅ:

Rønne med jordrotter solgt for 450.000 kr over takst

Hus fra 1890 solgt for 1,25 mill. kr over takst

Selv om meglere vanligvis ikke prater ned et hus til den prisen, er det likevel håp om at noen vil betale 7,5 millioner for eiendommen.

– Tomten er på over 1,9 dekar, det vil si at det kan bygges to villaer på den. For å få de beste løsningene husene imellom er det da ofte lurt å begynne fra bunnen med begge, sier han.

– Er det sjøutsikt fra huset?

– Jeg er vel 1.93 høy, og kanskje jeg ville se sjøen fra taket. Men her vil en utbygger kunne se muligheter for sjøutsikt fra en ny takterrasse, eller en toppetasje, sier Bragnes.

Proffkjøper?

I dagens marked er det stadig vanligere at denne typen eiendommer kjøpes av profesjonelle utviklere, og ikke av private husbyggere.

– Dette er ikke en prakteiendom på Nesøya med egen strandlinje, men det kan bli fine villaer med hyggelig beliggenhet for to vanlige familier, sier megleren.

Helt uten strandlinje er eiendommen ikke, for tvers over åsen i Halsbukta er det med en båtplass.

Stor visningshelg

Denne helgen er en av de større for boligvisninger. Et raskt søk på Finn.no viser at av de 164 brukte husene som selges i Asker, forlanges det over 7 mill. kr for 35 av dem, mens 129 hus koster mindre.

Artikkeltags