I dag er det bare kald betong og grønn presenning som møter en på byggeplassen foran gamle Rykkinn nærsenter.

Om bare fire måneder skal denne nye delen av Rykkinn-senteret stå ferdig. Med 3.700 kvadratmeter butikkareal, bibliotek og parkering i tre etasjer.

Fra før er det kjent at kleskjeden KappAhl skal inn i det nye senteret, i tillegg til de fleste av dagens leietagere. I tillegg skal det også inn en lekebutikk, et nytt helsestudio og flere forretninger innen klær og interiør.

– Vi er i forhandlinger med flere treningssentre. I tillegg er vi i ferd med å bygge opp et helsemiljø i tredje etasje, med blant annet en stor fysioterapiavdeling, sier markedssjef Anders Olaussen i NorgesGruppen.

LES OGSÅ:

Slik blir nye Rykkinn senter

Dette vil folk ha på Rykkinn nærsenter

I ny prakt

Når nybygget står klart i begynnelsen av juni, begynner en del av leietagerne i gamlebygget å flytte over. Deretter starter prosessen med å rehabilitere den gamle delen. Den skal blant annet få nytt gulv, slik at også den gamle delen fremstår i ny prakt.

Når hele Rykkinn nærsenter gjenåpner i november, vil senteret ha 9.200 kvadratmeter handelsflate og 5.100 kvadratmeter annen virksomhet, slik som bingo, restaurant og helse.

Flaks med været

Foreløpig ligger entreprenøren godt an.

– Vi har hatt utrolig flaks med denne høsten. Det har vært fine temperaturer og lite snø. Alt har gått etter planen. Det er alltid noe småtteri som dukker opp i gamle bygg, slik som at vannrør ikke er avmerket på tegningene. Men alt har vært mulig å løse, sier prosjektsjef Marte Vamnes i NorgesGruppen.

LES MER: Kommunen blir i Rykkinn-senteret

Blant nyvinningene i senteret er ekstra høye garasjeporter, slik at det vil bli mulig å kjøre inn med SUV med takboks.

– Vi har jobbet veldig med parkeringsløsningen. Det blir ingen søyler mellom parkeringsplassene, sier Vamnes fornøyd.

Fortsatt nærsenter

Senterleder Anne Birgitte Junge merker stor interesse fra Rykkinn-beboere om fremdriften og hva nye Rykkinn nærsenter vil få å by på.

Selv om det nye senteret utvider med 15 butikker, er målet fortsatt å by Rykkinn-beboerne det de trenger i det daglige – og litt til.

– Det blir mye nytt for alle. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med det. Det blir på mange måter en ny start for Rykkinn nærsenter, sier Junge.