Asker og Bærum best på sykefravær

Sykefraværet er lavest i Asker og Bærum, forteller fylkesdirektør i NAV Akershus, Oddvar Paulsen.

Sykefraværet er lavest i Asker og Bærum, forteller fylkesdirektør i NAV Akershus, Oddvar Paulsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sykefraværet i Akershus er lavest i Asker og Bærum. Og Akershus er blant de fire fylkene i landet som har et gjennomsnittlig sykefravær under 5 prosent.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

– Utviklingen går absolutt i riktig retning. I Akershus har vi de siste tre årene hatt et jevnt synkende sykefravær, samtidig som vi er blant de fylkene som har høy overgang til jobb for personer med redusert arbeidsevne, forteller fylkesdirektør i NAV Akershus, Oddvar Paulsen, i en pressemelding.

Sykefraværet i Akershus har sunket med ni prosent, fra 5,4 prosent i andre kvartal i fjor til 4,9 prosent i samme periode i år.

I løpet av april, mai og juni i år tapte arbeidsgiverne i Akershus 626.255 dagsverk som følge av legemeldt sykefravær.

Ung befolkning

– Det er store regionale forskjeller i sykefraværet i Akershus, noe som har sammenheng med blant annet ulik befolknings- og næringsstruktur, forteller Paulsen.

Blant kommunene i Akershus, er det Asker og Bærum som har det laveste sykefraværet, på 4,1 prosent. I den andre enden av skalaen ligger Eidsvoll med 6,9 prosent tapte dagsverk i andre kvartal.

LES OGSÅ: Bærum har lavest sykefravær i Akershus

– For eksempel har vestregionen en forholdsvis ung befolkning med en høy andel høyere utdanning, mens hele 40 prosent av innbyggerne i Øvre Romerike ikke har utdanning utover videregående skole.

LES OGSÅ: La frem historisk lavt sykefravær

– I Asker og Bærum er det langt flere virksomheter som selger tjenester enn i resten av fylket, mens Øvre Romerike har en overvekt av transport- og lagervirksomhet. Slike forskjeller gir utslag på sykefraværsstatistikken.

Les flere nyheter her

Artikkeltags