1,1 milliard kroner i skjulte formuer

STOR FANGST: Jan-Egil Kristiansen er skattekrimsjef i Skatt Øst. FOTO: KARL BRAANAAS

STOR FANGST: Jan-Egil Kristiansen er skattekrimsjef i Skatt Øst. FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det er nå innmeldt skjulte formuer for nesten 1,1 milliard kroner til Skatteetaten fra Asker og Bærum. Ytterligere 38 syndere venter på behandling.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Ifølge Skatteetaten dreier det seg nå om 108 personer som vil ordne opp i sine ulovligheter. 70 av sakene er allerede ferdigbehandlet, og disse utgjør til sammen nesten 1,1 milliarder kroner.

– Vi er fornøyd med at sakene fortsetter å strømme inn, selv om det er en nedgang i forhold til tidligere år. Hva som er forklaringen på denne nedgangen, og om dette er en trend, er det for tidlig å si noe om. Vi vet foreløpig ikke om det bare er tilfeldigheter, sier skattekrimsjef i Skatt Øst, Jan-Egil Kristiansen.

Oppfordrer til ærlighet

– Beløpene som er etterlignet i formue og inntekter, er formidabelt store og fortsetter bare å stige, og mange saker er ennå ikke ferdigbehandlet. Vi oppfordrer de som måtte ha skjulte formuer eller inntekter til å ta kontakt med oss snarest mulig dersom de skal unngå tilleggsskatt eller straff, sier Kristiansen.

Asker og Bærum har det tredje høyeste snittet når det gjelder innmeldte formuer i Skatt Øst. Oslo topper med et snitt på 54,9 millioner kroner, med Oppland (15,5 mill.) og Asker og Bærum (15,3 mill.) på de neste plassene.

LES OGSÅ: Mann meldte seg med 247 mill. på hemmelig konto

Amnestiet

For å få skatteamnesti må skattyter frivillig på eget initiativ melde fra til skattekontoret om beløp som ikke er oppgitt i tidligere selvangivelser. Amnestiet innebærer at man slipper å betale tilleggsskatt på inntil 60 prosent eller å bli politianmeldt.

Skatten man skulle betalt samt renter, må imidlertid betales. Skatt og renter kan beregnes ti år tilbake i tid.

Artikkeltags