1,1 milliard kroner i skjulte formuer

STOR FANGST: Jan-Egil Kristiansen er skattekrimsjef i Skatt Øst. FOTO: KARL BRAANAAS

STOR FANGST: Jan-Egil Kristiansen er skattekrimsjef i Skatt Øst. FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det er nå innmeldt skjulte formuer for nesten 1,1 milliard kroner til Skatteetaten fra Asker og Bærum. Ytterligere 38 syndere venter på behandling.

DEL

Ifølge Skatteetaten dreier det seg nå om 108 personer som vil ordne opp i sine ulovligheter. 70 av sakene er allerede ferdigbehandlet, og disse utgjør til sammen nesten 1,1 milliarder kroner.

– Vi er fornøyd med at sakene fortsetter å strømme inn, selv om det er en nedgang i forhold til tidligere år. Hva som er forklaringen på denne nedgangen, og om dette er en trend, er det for tidlig å si noe om. Vi vet foreløpig ikke om det bare er tilfeldigheter, sier skattekrimsjef i Skatt Øst, Jan-Egil Kristiansen.

Oppfordrer til ærlighet

– Beløpene som er etterlignet i formue og inntekter, er formidabelt store og fortsetter bare å stige, og mange saker er ennå ikke ferdigbehandlet. Vi oppfordrer de som måtte ha skjulte formuer eller inntekter til å ta kontakt med oss snarest mulig dersom de skal unngå tilleggsskatt eller straff, sier Kristiansen.

Asker og Bærum har det tredje høyeste snittet når det gjelder innmeldte formuer i Skatt Øst. Oslo topper med et snitt på 54,9 millioner kroner, med Oppland (15,5 mill.) og Asker og Bærum (15,3 mill.) på de neste plassene.

LES OGSÅ: Mann meldte seg med 247 mill. på hemmelig konto

Amnestiet

For å få skatteamnesti må skattyter frivillig på eget initiativ melde fra til skattekontoret om beløp som ikke er oppgitt i tidligere selvangivelser. Amnestiet innebærer at man slipper å betale tilleggsskatt på inntil 60 prosent eller å bli politianmeldt.

Skatten man skulle betalt samt renter, må imidlertid betales. Skatt og renter kan beregnes ti år tilbake i tid.

Artikkeltags