Sandvika Storsenter starter med gratisbuss

Slik ser den nye gratisbussen som Sandvika Storsenter og Henie Onstad Kunstsenter nå setter opp. Mandag begynner bussen å gå mellom Oslo , via henie Onstad Kunstsenter, til Sandvika Storsenter.

Slik ser den nye gratisbussen som Sandvika Storsenter og Henie Onstad Kunstsenter nå setter opp. Mandag begynner bussen å gå mellom Oslo , via henie Onstad Kunstsenter, til Sandvika Storsenter. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sandvika Storsenter vil igjen å bli Norges største kjøpesenter. Nå starter de med gratisbuss for kundene i samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Handelsgiganten Sandvika Storsenter har inngått et ganske så unikt samarbeide med Henie Onstad Kunstsenter på Høvik. Nå tilbyr de to lokale institusjonene en gratisbuss fra Oslo til Henie Onstad Kunstsenter og Sandvika Storsenter.


– Dette er noe vi har jobbet med en stund. Vi gjør dette for at flere mennesker i Oslo skal kunne benytte seg av kultur og handel i Bærum. Vi har jobbet sammen med Henie Onstad over tid for å se hvordan vi kan samarbeide for å promotere hverandre, sier senterleder ved Sandvika Storsenter, Carl Nicolai B. Wold til Budstikka.

Øke antall besøkende

Ifølge Storsenterets hjemmeside, skal bussen ha åtte avganger hver dag mandag til fredag, begge retninger. Lørdag vil ha noen færre avganger. I desember vil det også være avganger på søndager. Bussen skal gå fra Thon Hotel Opera i Oslo, til Vigelandsparken, Statoil på Skøyen, Henie Onstad Kunstsenter og til slutt ved Sandvika Storsenter. Den stopper på de samme stedene tilbake.

Se busstidene her (ekstern lenke)


Carl Nicolai B. Wold legger ikke skjul på at formålet med bussen er å få flere besøkende til både kunstsenteret og Storsenteret.


– Vi er to store destinasjoner i Bærum begge to. En slik type buss vil trekke mange kunder og besøkende. Og vi er på et høyt nivå begge to innenfor hver vår bransje, sier han.
– Vi forventer flere besøkende hvis en slik bussrute blir innarbeidet. Bor du i Sandvika eller rundt Vigelandsparken, kan du nå komme helt på døra til oss, sier Tone Hansen, daglig leder ved Henie Onstad Kunstsenter.

Kundeundersøkelser

Det er blant annet kundeundersøkelser som gjør at Storsenteret, og kunstsenteret, nå starter med dette gratistilbudet.
– Vi har blant annet sett at flere av våre kunder fra Oslo har oppgitt at de ikke har bil, og at fremkommeligheten har vært en faktor for ikke å besøke oss. For de blir et slikt tilbud veldig bra, sier senterlederen.

Les også: Kraftig nedgang for Sandvika Storsenter


– For turister som vil få med seg både kunst og handel er også dette er godt tilbud, mener vi. De har sjeldent bil, og det kan være kronglete å lære seg kollektivtilbudet på kort tid. Slik sett burde dette passe bra, mener Wold.

Bonus for ansatte

Etableringen av gratisbussen utløste jubel blant de ansatte på Sandvika Storsenter, hevder senterlederen.

– Det blir jo selvfølgelig en bonus for dem som jobber der og bor i Oslo, at de kan ta bussen gratis og direkte til jobb, sier Wold.
Han ønsker ikke å si noe om hvordan finansieringen av gratisbussen er.
– Vi finansiere dette sammen. Jeg har ikke lyst til å gå inn på fordelingen. Det viktigste er å få disse to destinasjonene mer tilgjengelig for publikum, sier Wold.

Les mer om Henie Onstad Kunstsenter


Tone Hansen, daglig leder ved Henie Onstad Kunstsenter, innrømmer likevel at det ikke er de som står for hovedfinansieringen.
– Vi er bare inne en liten bit. Vi har ikke råd til å starte med noe slikt selv, sier Hansen.

Bra for miljøet

– Det er også bra for miljøet. Færre vil bruke privatbil, og det er bra.
Han legger ikke skjul på at de er inspirert av Ikea, som lenge har hatt gratisbusser mellom Oslo og kjøpesentrene på Slependen og Furuset.
– Slik sett er ikke dette innovativt. Men jeg har ikke hørt om at noen andre kjøpesentre i Norge har gjort noe slikt tidligere, sier Carl Nicolai B. Wold. – Men alt vi gjør av markedsrettede tiltak er selvfølgelig for å øke omsetningen, sier han.
– Og kunsten har ikke noen problemer med å gå hånd i hånd med kapitalen, Tone Hansen?
– Dette er bare positivt for oss. Dette er jo også helt i Sonia Henies ånd. Hun ønsket jo å etablere et kjøpesenter i nærheten av kunstsenteret, sier Tone Hansen.

Gratisbussen begynner å gå mandag 31. oktober.

Artikkeltags