NKI Nettstudier årets beste nettsted

Morten Blixrud og Aleksander Dye fra NKI Nettstudier mottok prisen for Årets nettsted 2011.

Morten Blixrud og Aleksander Dye fra NKI Nettstudier mottok prisen for Årets nettsted 2011. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

NKI Nettstudier som er lokalisert på Bekkestua vant har vunnet Rosing-prisen 2011 for årets beste nettsted. Dib på Lysaker vant prisen for brukervennlighet og årets toppleder holder til på Fornebu

DEL

Rosing-prisen deles ut av Dataforeningen på deres årlige konferanse og henger meget høyt.

Prisen for Årets nettsted tildeles den som best har klart å utnytte nettet som kanal gjennom det siste året. Det stilles krav til nytenkning, verdiskapning og evne til å løse målgruppenes behov gjennom solide brukeropplevelser, påpekes det i en pressemelding.

1200 studenter

Over 12.000 studenter studerer nå hos NKI Nettstudier i Hans Burums vei på Bekkestua. NKI tilbyr videreutdanning innen flere nivåer, som høyere utdanning, fagskole og videregående skole.

NKI Nettstudier ble etablert i Norge i 1959. I løpet av de siste 50 årene har de vært igjennom en utvikling fra fjernundervisning brev til å bli Nordens ledende på forskning og utvikling av nettstudier.

Juryen har lagt vekt på  at nettstedet løser målgruppenes behov og at den fungerer enkelt, intuitivt og effektivt.

Tydelig budskap

Juryen vurderer kriterier som brukervennlighet, funksjonalitet, innovasjon, søkemotoroptimalisering, tilgjengelighet, godt innhold og grafisk design. I begrunnelsen for prisen sier juryen:

– Når en virksomhet skal selge læring på nett blir gode nettsider kanskje enda viktigere. NKI.no gir et umiddelbart profesjonelt og seriøst inntrykk, uten at de har falt i den tradisjonelle ”corporate look and feel”-fellen. NKI's målgrupper er sammensatte og utdanningen  som tilbys er i alle skalaer. Dette er elegant løst ved hjelp av tydelige og alternative innganger til kjerneinnholdet. De viser en evne til å prioritere, og å prioritere vekk. Resultatet er tydelige budskap og intuitive innganger. Det fasetterte søket fungerer utmerket, og gjør det enkelt å finne det du ser etter. Påmeldingsprosessen er intuitiv og skaper trygghet hele veien til mål.

SE:  www.nki.no


Glade vinnere


Morten Blixrud som er salgs- og markedsdirektør i NKI Nettstudier, er svært glad for prisen.

– Vi er både stolte og ydmyke for å motta Rosing-prisen 2011 for årets nettsted, sier Blixrud.

Lysaker-bedrift vant for brukervennlighet

Nye dib på Lysaker stakk av med prisen for brukervennlighet på Rosingprisutdelingen for 2011. -    Denne prisen viser at det er viktig å jobbe systematisk med brukerne og sette seg godt inn i hvordan man kan forenkle og effektivisere en ellers travel arbeidshverdag, sier utviklingssjef Jarle Andersen i DIBkunnskap AS.

Begrunnelsen fra juryen var følgende:

 "Vinneren av årets pris har lykkes med å skape en løsning som har forenklet hverdagen betydelig for sine brukere. Gjennom planmessig arbeid med brukervennlighet og interaksjonsdesign har DIBkunnskap klart å lette tilgangen til et omfattende datamateriale, og gjennom å lytte til brukerne har de utviklet et produkt som nøye ivaretar deres behov. "

-  Altfor mange aktører tror at man kun trenger å legge en søkemotor på toppen av innholdet , så er mye gjort. Vi har fokus på hvordan søkeresultatene kan presenteres på en mer oversiktlig og intuitiv måte. Det er vel så viktig som å finspikke på søkealgoritmene. Det er den totale brukeropplevelsen som er viktig for brukerne. dib har målrettett jobbet for å få opp raske svar og total oversikt over en problemstilling, sier Andersen.

dib er en samling av kunnskapsdatabaser for bedrifter, revisorer og regnskapsførere. Oppslagsverket kan brukes av medarbeidere på alle nivåer innenfor økonomi, regnskap, skatt, avgift og selskapsrett.

Årets toppleder

Prisen som årets toppleder gikk også lokalt. Det ble nemlig Nils Øveraas i konsulentselskapet Accenture Norge på Fornebu.

I sin globale rolle er Øveraas ansvarlig for å levere Accentures målsetning om å sikre at 250,000 personer i u-land blir gitt muligheter til enten jobb eller til å starte egen bedrift som en del av FNs tusenårsmål. 

I tillegg har han etablert et av de mest omfattende sommerjobbprogrammene i Norge der Accenture tar imot over 50 studenter hver sommer.

Accenture Norge har vært ansvarlig for gjennomføring av store endringsprogrammer med stor betydning for det norske samfunnet både i privat og offentlig sektor og har konsistent levert gode resultater gjennom hans lederperiode, meldes det.

Artikkeltags