Fraråder boligbygging på Lagåsen

HERSKAPELIG: Eiendommen Lagåsen ble bygget som rederbolig i 1919.

HERSKAPELIG: Eiendommen Lagåsen ble bygget som rederbolig i 1919. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fylkesrådmannen motsetter seg at det bygges nye boliger på den gamle eiendommen Lagåsen. Dermed spøker det for hele luksusprosjektet til Einar Schultz.

DEL

Budstikka skrev i februar om planene for boliger på Lagåsen.

Den staselige redereiendommen fra 1920-årene har vært brukt til kontorer siden 1978, og fra 1995 har reklamebyrået Dinamo holdt hus der. Nå vil eieren Einar Schultz tilbakeføre eiendommen til boliger. Det innebærer innvendig ombygging av de gamle bygningene. På parkeringsplassen vest på tomten planlegges nye rekkehus med 16 leiligheter.

Målgruppen er eldre, og prisnivået høyt.

Kulturmiljø

Bærums varaordfører og leder i planutvalget, Ole Kristian Udnes, har allerede ropt hurra for planene, men det gjør ikke fylkesrådmannen. At hovedbygningen tilbakeføres til boliger er helt ok, men nybygg er det ikke. Han viser blant annet til at eiendommen er en del av kommunens viktigste kulturmiljø, og at området er unikt også i nasjonal sammenheng.

LES OGSÅ: – Det er naturlig med boliger på Lagåsen

Nåværende reguleringsplan for Lagåsen fra 2002 har også klare begrensninger for hva som kan tillates av bygg.

«Området vurderes å inneha store kulturminneinteresser, der bevaring av bygningsmiljøet ikke er forenelig med oppføring av ny boligbebyggelse», skriver fylkesrådmannen som varsler innsigelse dersom planen vedtas.

– Vanskelig regnestykke

– Vi er fortvilet over fylkeskommunens holdning, og mener at de ikke tar inn over seg de utfordringene med en sånn eiendom. Måten å sikre bygningen på er å bebygge parkeringsplassen. Vi mener det kan gjøres uten å redusere kvaliteten eller opplevelsen av dagens bygninger, sier Einar Schultz.

– I dag er Lagåsen en næringseiendom midt i et boligstrøk. Det innebærer en stor kostnad å bygge om hovedhuset til leiligheter. Dessuten ønsker vi å bevare flere av rommene slik de er i dag til fellesarealer. Uten nybygg på parkeringsplassen får vi bare 18-20 leiligheter, og det er litt lite. Det blir et vanskelig regnestykke, sier han.

LES MER: Hevder trær fjernes ulovlig

Artikkeltags