Vil gjøre redervilla om til luksusboliger for eldre

BYGGER OM: Bibliotek, spisesal og andre større originale rom i byggets 1. etasje bevares og benyttes som fellesrom ved siden av en stor park og hage på Lagåsen. Øvrige rom gjøres om til 10–12 selveierleilig heter. – Det skal være et bofellesskap for eldre mennesker som klarer seg selv, sier daglig leder i Lagåsen AS, Einar Schultz.

BYGGER OM: Bibliotek, spisesal og andre større originale rom i byggets 1. etasje bevares og benyttes som fellesrom ved siden av en stor park og hage på Lagåsen. Øvrige rom gjøres om til 10–12 selveierleilig heter. – Det skal være et bofellesskap for eldre mennesker som klarer seg selv, sier daglig leder i Lagåsen AS, Einar Schultz. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skipsreder Klaveness tidligere villa og eiendom på Lagåsen ved Lysaker kan bli bygget om til boliger.

DEL

18–20 leiligheter kan det bli plass til i de gamle byggene, og opp mot 16 boenheter er planlagt på eiendommen i Fridtjof Nansens vei hvor det nå er parkeringsplass.

I dag er det reklamebyrået Dinamo som holder til i den gamle villaen, som ble bygget i 1920.

Daglig leder i Lagåsen AS, Einar Schultz, var nylig i oppstartsmøte med Bærum kommune og la frem planene for eiendommen. Selskapet ønsker å bevare og sikre alle bygningene og parken på området, men bygge dem om slik at det blir plass til 18–20 boliger.

Vil bevare området

– Vi vil blant annet bevare en del fine rom som spisesalen og biblioteket i 1. etasje i hovedhuset, slik at dette kan være fellesrom for leilighetene som er planlagt.

I dag benyttes eiendommen som næringsbygg. Fremtidens kontorløsninger krever andre funksjoner og flater, og det er en stor utfordring med tanke på byggets særpreg og bevaring. Hensikten med prosjektet er ifølge Schultz å sikre at området benyttes på en bærekraftig måte også i fremtiden.

– Derfor er det mest hensiktsmessig å bygge om til mindre boliger for voksne mennesker. Vi ser for oss at dette kan gjøres etter modellen til Doyén, som er etablert på Eidsvoll.

LES OGSÅ: Het budrunde for rykende fersk funkis

Doyén er en boform, hvor man i tillegg til sin egen selveierleilighet også har tilgang til fellesarealer som; gjesterom, treningsrom, hobbyrom, lounge, storkjøkken og festsal/spisestue. Hver leilighet har høy standard med fokus på gode løsninger, detaljer og tilvalg.

– Behov for denne type leiligheter

Schultz ser for seg at de som kjøper og bor i leilighetene er fra 50 år og oppover.

– Hvorfor bygger dere ikke for ungdom eller familier i etableringsfasen som det er stort behov for i Bærum?

– Bærum kommune er klar på at det er behov for denne type leiligheter. Prognoser viser at det om 20 år vil være dobbelt så mange 70-åringer i Bærum enn hva det er i dag, sier Schultz.

LES OGSÅ: Småhus blir blokker

Ved siden av leiligheter i hovedhuset kan det bli 2–4 leieleiligheter i det som var portnerboligen, det såkalte u-bygget kan gjøres om til 6–7 leiligheter. De gamle stallene tilbakestilles til garasjer.

Dette er tiltak som ikke krever omregulering av eiendommen.

Parken som omkranser eiendommen skal bevares som felles hageanlegg.

Boliger på p-plass

Parkeringsplassen og skråningen rundt denne er på 5,2 mål. Dette området ønsker Lagåsen AS å skille ut som egen boligtomt og sette opp 16 leiligheter fordelt på åtte rekkehus bygninger eller rekkehus med totalt 16 boenheter fordelt på åtte bygninger.

Dette stedet er i dag ikke regulert til boliger.

– I dag er det plass til 70 biler her, denne p-plassen vil det ikke være behov for med de planene vi har for Lagåsen. Derfor mener vi det vil være mer hensiktsmessig å benytte området til boliger, sier Schultz.

Se hvilke boliger som er til salgs i Asker og Bærum

Han legger ikke skjul på at det er viktig for hele prosjektet at de får grønt lys for disse boligene.

– For at det hele skal bli lønnsomt vil utvikling av dette området være viktig, vi er nødt til å se utviklingen av p-plassen sammen med planene for de gamle byggene på Lagåsen, sier Schultz.

Les flere bolig- og økonominyheter fra Budstikka her

Artikkeltags