Den langsiktige samarbeidsavtalen mellom Kamprad-familiens selskap Ikano Bank og Shell ble undertegnet fredag.
– Avtalen bekrefter vår posisjon som en attraktiv partner for de største aktørene i norsk varehandel. Vi ser frem til å utvikle Shell MasterCard til å bli et enda bedre kort for kundene, og gjennom samarbeidet bidra til å styrke Shells posisjon blant norske bilister, sier country manager i Ikano Bank, Morten Grusd fra Bekkestua.

Overtar for Citi

Shell-avtalen innebærer at Ikano Bank kjøper Shell MasterCards eksisterende kundeportefølje til en verdi av 283 millioner kroner fra den internasjonale storbanken Citibank, som trekker seg ut av privatmarkedet etter å ha blitt påført store tap som følge av finanskrisen.
– Kundene vil dermed fortsatt kunne bruke sine nåværende kort. Vi vil samarbeide med Shell og Citi for å sikre en problemfri overføring av alle kundeforholdene, og samtidig videreføre en god og stabil kundeservice, forsikrer Grusd.

1,6 milliard

Den endelige overtagelsen vil finne sted fra 1. november, etter en seks måneders overgangsperiode.
Ikano Bank har 61 medarbeidere, og holder til i Ericsson-bygget i Lensmannslia utenfor Asker sentrum. Kredittkort- og leasingselskapet ble etablert innenfor Ikea-systemet i 1991, for å tilby kundene lånefinansiering av varekjøp. Selskapet håndterer i dag en kortomsetning på 1,3 milliarder kroner, hvorav eksterne partnere står for over halvparten. Disse er Elkjøp, Lefdal, Star Tour, Plantasjen, Lindex – og nå altså Shell, som bringer kortomsetningen opp i 1,6 milliard.