Satser på millionøkning etter oppkjøp av regnskaps-konkurrent

VOKSER: Vøyenenga-kvinnen Gry Arvnes tok over selskapet fra sine foreldre. Nå har hun gjort sitt første kjøp. Her med forretningspartner Geir Finholdt.

VOKSER: Vøyenenga-kvinnen Gry Arvnes tok over selskapet fra sine foreldre. Nå har hun gjort sitt første kjøp. Her med forretningspartner Geir Finholdt. Foto:

Vøyenenga-kvinnen Gry Arvnes (45) vokser og utvider sitt «tallunivers».

DEL

Den tidligere langrennsløperen Arvnes eier og driver ABR Regnskap på Vøyenenga, og her bor 45-åringen også selv.

Fra å være et lite lokalt byrå med en omsetning på noen få hundre tusen kroner, var driftsinntektene i 2015 på 7 millioner kroner

I stedet for å si opp folk, har selskapet økt antall ansatte. De er syv ansatte i dag. En ny ansatt starter 3. april, og de vurderer også enda en nyansettelse.

LES OGSÅ: Måtte endre seg ellers ville bedriften gå under

Tok frem pengepungen

Nå har Arvnes gått ut og kjøpt sitt første selskap.

Hun har kjøpt aksjemajoriteten i regnskapsfirmaet Apriore Regnskap, en Oslo-bedrift med tre ansatte, og ifølge Arvnes har det en voksende kundemasse.

– Selskapet jobber med moderne skyløsninger og har en voksende kundemasse. Ved dette oppkjøpet får vi et godt grunnlag for videre utvikling av selskapet, økt vekst og tilførsel av nye arbeidsplasser. Vi ser veldig positivt på fremtiden, sier Arvnes.

ABR Regnskaps foreløpig tall viser en omsetning i 2016 på syv millioner kroner, omtrent det samme som året før.

Nå vil det nye selskapet tilføre ytterligere rundt 3,5 millioner i omsetning, sier partner og leder for salgs- og forretningsutvikling i ABR Regnskap, Geir Finholdt.

Med egne ansatte og de ansatte fra Apriore Regnskap, blir det totalt 12 årsverk i løpet av året, opplyser Finholdt.

LES OGSÅ: Dette er Asker og Bærums fremste it-kvinner

Må endre oss ellers overlever vi ikke

ABR Regnskap ble etablert i 1975, og var drevet av hennes foreldre.

Bedriften het opprinnelig Bærum datatjeneste. Budstikka har tidligere skrevet om firmaet og om hvordan Arvnes utfordret de ansatte.

«Vi må endre oss og digitalisere, eller så overlever vi ikke». Det var beskjeden fra bedriftseier Gry Arvnes (45) til de ansatte for en tid tilbake.

Kurs og rollespill og ulike typer opplæring ble tatt i bruk for å få de ansatte med på den digitale utviklingen.

– Vi gjorde mye for å møte de nye kravene til omstilling, sier Arvnes, og roser de ansattes innsats og vilje til å endre seg.

– Her er det folk med svært mye god kunnskap. Vi ønsket å ha alle med videre, sier hun.

Arvnes, og forretningspartner og deleier Geir Finholdt, viser til at endringen hos regnskapsbyråene i stor grad kan sammenlignes med endringene i bankene.

Arvnes beskriver overgangen slik:

– Vi er gått fra å være produsenter av tall og papirer, til å bli rådgivere. Vi er blitt en sparringspartner og en totalleverandør på en helt annen måte enn før.

Slik var det i gamle dager

Omveltningen har altså vært stor i forhold til hvordan ting ble gjort før.

Alt på papir, napoleonskake til utvalgte kunder og ordre om å ikke sende purringer var fortiden for et selskap som ABR Regnskap.

– Vi drev det på gamlemåten på alle vis. Alt var på papir, og vi kjente alle kundene. Det var napoleonskake for enkelte kunder hver fredag, og det var helt uhørt å sende ut purringer fordi kundene kunne bli fornærmet, forteller Arvnes.

Slik er det altså ikke lenger.

Artikkeltags