Rangert som mektig kvinne - nå blir hun sjef i Sandvika

NY SJEF: Elisabeth Heggelund Tørstad blir ny toppleder i Asplan Viak.

NY SJEF: Elisabeth Heggelund Tørstad blir ny toppleder i Asplan Viak. Foto:

Elisabeth Heggelund Tørstad (53) skal fra 1. juli lede rådgiverne i Asplan Viak i Sandvika. Hun er tidligere rangert som en av Norges mektigste kvinner av Kapital.

DEL

Som Budstikka tidligere har omtalt, har Øyvind Mork gitt beskjed om at han gir seg. Etter 12 år i sjefsstolen mente han det var på tide å slippe nye krefter til.

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaer. 

LES OGSÅ: Gir seg etter 12 år

Blant mektige kvinner

Heggelund Tørstad er av Kapital blitt trukket frem som en av Norges mektigste kvinner. I 2014 rykket hun opp som konserndirektør for olje- og gass virksomheten i DNV GL, noe som var grunnlaget for plasseringen på 2017 listen over Norges mektigste kvinner.

Der hadde hun ansvaret for rundt 5.000 ansatte fordelt på 37 land.

Ved årsskiftet 2017 /2018 trappet hun ned fra sjefsstolen i oljedivisjonen for å lede en nyopprettet Digital Solutions organisasjon i selskapet.

Utad er Tørstad trolig mest kjent for at hun ledet den uavhengige granskningen av utblåsningsventilen på Deepwater Horizon- plattformen som gikk opp i flammer i 2010.

LES OGSÅ: Signerte kontrakt om bygging av nytt regjeringskvartal

Kjenner seg igjen

Den nye sjefen er utdannet cand.scient. i fysikk ved Universitetet i Oslo, og har i tillegg utdannelse som anleggsingeniør og bedriftsøkonom.

– Asplan Viak er et selskap som har et samfunnsengasjement og verdigrunnlag jeg kjenner meg godt igjen i og blir inspirert av, sier Heggelund Tørstad i en pressemelding.

Hun er opptatt av en bærekraftig samfunnsutvikling, og Asplan Viaks rolle i den.

– En bærekraftig samfunnsutvikling vil kreve nytenkning, ny bruk av teknologi og nye samhandlingsformer. Asplan Viak vil ta en aktiv rolle i denne utviklingen og arbeide tett med både kunder og andre samarbeidspartnere. Jeg gleder meg til å engasjere meg i dette arbeidet og videreutvikle dette spennende selskapet sammen med kompetente kollegaer, sier Elisabeth Heggelund Tørstad.

– Styret i Asplan Viak er svært fornøyd med at Tørstad har takket ja til å lede Asplan Viak. Det skjer mye spennende i vår bransje, og vi har store ambisjoner om å videreutvikle selskapet og sørge for at Asplan Viak er både konkurransedyktig og en attraktiv arbeidsplass for fremtiden, sier Ingelise Arntsen, styreleder i Asplan Viak.

Artikkeltags