Slik blir shopping-året 2017

USIKKER PÅ GRUNN AV OMBYGGING: Senterdirektør Kathrine Ingerø ville normalt tippet vekst på mellom to og tre prosent i omsetningsøkning for Sandvika Storsenter, sier hun. Men ombygging og endring gjør henne usikker. FOTO: KARL BRAANAAS

USIKKER PÅ GRUNN AV OMBYGGING: Senterdirektør Kathrine Ingerø ville normalt tippet vekst på mellom to og tre prosent i omsetningsøkning for Sandvika Storsenter, sier hun. Men ombygging og endring gjør henne usikker. FOTO: KARL BRAANAAS Foto:

De har akkurat lagt bak seg shopping-året 2016. Her kan du se hva senterlederne for «de tre store» sentrene tror om veksten i 2017.

DEL

Endel ombygginger og endringer som er planlagt for 2017, gjør at Kathrine Ingerø, direktør ved Sandvika Storsenter,  synes det er vanskelig å ha en eksakt prognose klar for året vi er inne i.

LES OGSÅ: Her er fasiten for årets juleshopping

Kan bli ombygginger

– Normalt sett ville vi forventet en vekst på 2-3 prosent i 2017. Men på grunn av endel store ombygginger og endringer som er planlagt for 2017 vil dette være et for ambisiøst mål. Det uten at jeg på nåværende tidspunkt kan være mer konkret, sier Ingerø.

LES OGSÅ: Sandvika Storsenter sikret ny shopping-seier

Nedgang i volum

Budstikka og andre aviser skrev om fjorårsutviklingen for Sandvika Storsenter i uken som gikk.

Senteret nådde nesten sitt mål om en omsetning på 3,3 milliarder, men manglet noen millioner. Veksten ble på 0,8 prosent.

– Men justerer vi for inflasjon hadde dere egentlig en nedgang i volum?

– Ja, det stemmer. Dette er brutto omsetningstall fra butikkene og disse er ikke inflasjonsjusterte. Såvidt meg bekjent er det ingen kjøpesentere i Norge som rapporterer inflasjonsjusterte omsetningstall. Så ja, vi hadde en nedgang i volum.

–  Likevel er vi som tidligere nevnt fornøyd. Vi ble også i fjor Norges største kjøpesenter. Og veksten utifra normalt rapporterte tall er altså 0,8 prosent. Vi har en svært høy omsetning, så vi må si oss fornøyd at vi klarer vekst fra en så høy base, påpeker Ingerø.

LES OGSÅ: Kari (75) fra Borgen kjøper neste års julegaver nå

Trekanten tror på vekst

Senterleder Mette Kiilerich ved Trekanten tror på bra vekst neste år.

– Vi hadde en brutto omsetning i fjor 2016 på 908 millioner kroner. I år 2017 håper vi å nå en omsetning på 940 millioner kroner, en vekst på rundt 3,5 prosent, sier Kiilerich.

Uten flom i 2017

Senterleder Tanja Venheim Østensen ved Holmen senter fikk merke naturen på en tøffere måte enn de fleste i 2016.

Flom var med og stengte Maxbo i lengre tid.

Meny var også stengt for ombygging. Det førte til at veksten ble labrere enn på en stund. Holmen senters butikker omsatte for 708 millioner kroner i fjor, opp 0,7 prosent i forhold til 2015.

I 2017 håper Venheim Østensen å øke omsetningen med 12 millioner kroner, opp med 1,7 prosent.

Artikkeltags