Bortgjemt Chinatown i Sandvika fikk sjokk-kåring

GLEDER SEG: Lam Kin Yan fra Nesbru er talsmann for den kinesiske familien. De har nå fått heder og ære.

GLEDER SEG: Lam Kin Yan fra Nesbru er talsmann for den kinesiske familien. De har nå fått heder og ære. (Foto: )

Den kinesiske familien har drevet Chinatown i Sandvika i hele 22 år. De ble nærmest sjokkskadd av glede over en fersk "førsteplass".

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Lam Kin Yan (39) fra Nesbru er talsmann for familien som eier stedet.

Mens andre restauranter og barer i Sandvika har oppstått og forsvunnet igjen, har den kinesiske restauranten under Kreditkassegården levd sitt liv i hele 22 år.

LES OGSÅ: Møre biffer i Sandvika konkurs

Heder på bortgjemt sted

Og sin litt bortgjemte tilværelse til tross - nå har det kinesiske spisestedet fått ny heder og ære.

For kort tid siden ble nemlig stedet i Sandvika utropt til «Østlandets beste vinbar»

DN skriver: «Chinatown - er ikke det bare masseprodusert kjedelig mat og i beste fall en heldig fritert banan»? Og fortsetter «Chinatown i Sandvika ligger godt bortgjemt med en diskret fasade lengst bort fra det dominerende Storsenteret». Men slår samtidig fast at «den som blar videre finner et vinutvalg som er helt hinsides». Og anmelderen slår fast at stedet har «Østlandets beste vinbar».

– Det er fantastisk for oss at vi har fått denne anmeldelsen, sier Lam Kin Yan Lam.

LES OGSÅ: Åpner på Løkketangen

LES OGSÅ: Fikk ikke lov å amme på restauranten

LES OGSÅ: Restaurant svarer etter amme-nekt

Egen middag

Omtalen av vinkjeller førte til at han nylig arrangerte en såkalt «Wine maker’s Dinner».  Her kom produsenten rett fra Spania for å velge ut vinene - og Yan Lam lagde en passende meny. Han er selv utdannet sommelier (vinkelner/spesialist) fra 2010.

<div id='outstreamvideo'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('outstreamvideo'); }); </script> </div>

Asker-mannen Johan Manon Ceron gleder seg også. Han står bak Crianza Vinimport AS som står bak noen av viner fra Spania som ble servert.

– Det var fullt av folk, forteller han.

– Vi har også opplevd at folk i ettertid har kommet fra Oslo med toget for å spise her, sier han.

Dere har holdt det gående i 22 år -hva er hemmeligheten?

– Vi er en familiebedrift der alle bidrar og hjelper til. Og vi har mange trofaste kunder.

– Hva tenker du om ny konkurranse, blant annet fra pakistansk restaurant? Og sushi er jo blitt veldig populært de senere årene?

– Det er bare positivt med konkurranse - vi er jo endel av hele spisekartet her, sier han.

LES OGSÅ: Hit kommer pakistansk restaurant

Lønnsom drift

Konkurser er ikke ukjent i restaurantbransjen, og i Asker og Bærum har flere stengt sine kjøkken.

– Er det tøft å overleve som restaurant?

– Vi klarer oss. Vi er som sagt en familiebedrift og alle hjelper til.

Familien bak Chinatown kan vise til økonomisk vekst. Det siste offisielle regnskapet, fra 2015, viser at omsetningen økte fra 7,9 millioner kroner i 2014 til nær 8,6 millioner i 2015. Før skatt økte overskuddet fra rundt 1,4 millioner til 1,6 millioner kroner i 2015.

– Hva tenker du om planene for Sandvika - er du redd bygget her skal bli revet?

– Nei. De har pratet om dette så lenge nå at vi er blitt vant til det, sier han.

Artikkeltags