Tror det kan bli verre – og så bedre

OPTIMIST: – Vi kommer til å ha en olje- og gassnæring i hundre år til, tror Bærums næringssjef Tore Gulli.

OPTIMIST: – Vi kommer til å ha en olje- og gassnæring i hundre år til, tror Bærums næringssjef Tore Gulli.

Artikkelen er over 1 år gammel

Bærums næringssjef lover å snu seg rundt, hvis oljenæringen ber kommunen bistå med å starte et senter for folk på jobbjakt.

DEL

BAKGRUNN: Ingen vil betale for senter for oppsagte

– Hvis bransjen selv har behov for tjenester ut over det som allerede eksisterer i samarbeid med Nav og Bærum næringsråd, så skal vi trå til, forsikrer Tore Gulli.

Han følger utviklingen i oljeprisen og den lokale arbeidsledigheten med interesse, og er forberedt på at dagens situasjon kan bli verre – før den blir bedre.

– Flere av bedriftene er fortsatt i en tidlig fase med nedbemanning, og det kan komme nye runder. Men så venter en ny opptur. Denne næringen har vist gang på gang at den er i stand til å reise seg etter en nedgangsperiode. Vi kommer til å ha en olje- og gassnæring i hundre år til. Det er det store bildet, sier Gulli, som selv har nærmere 20 år bak seg tilknyttet denne bransjen.

Han tror arbeidsledigheten i bransjen er større enn det som kommer frem i Nav-statistikken.

– Det er nok en del som velger ikke å registrere seg, fordi de har en positiv forventning til at de kommer til å få seg en ny jobb. Dessuten er det mange som går på sluttpakker, sier næringssjefen.

Artikkeltags