Snarøya-mann drar inn 90 millioner i leieinntekter på Lysaker

Bevisst strategi: Mens andre så en dump med oljetankere, så Geir Bergheim en perle. De senere år har han fått flere showrom innen eksklusiv design og mote til stedet. FOTO: KARL BRAAANAAS

Bevisst strategi: Mens andre så en dump med oljetankere, så Geir Bergheim en perle. De senere år har han fått flere showrom innen eksklusiv design og mote til stedet. FOTO: KARL BRAAANAAS Foto:

Geir Bergheim (52) fra Snarøya kjøpte først et bygg av banken som ingen andre ville ha på Lysaker i 1995. I dag drar han inn leieinntekter på 90 millioner årlig på stedet.

DEL

– Det manglet ikke på folk som ikke kunne skjønne hvorfor jeg kjøpte de byggene jeg kjøpte, sier Bergheim til Budstikka.

Men han har snudd dystre spådommer til skamme på Lysaker.

LES OGSÅ: Kjøpte to bygg til på Lysaker

Storeier på Lysaker

Fra toppen av Strandveien 55 kan han se utover fjorden og utover en del av de byggene han har kjøpt siden 1995.

– Vi eier i dag en klynge med ni bygg på sjøsiden av Lysaker med mer enn 120 leietagere fordelt på showrom og kontorer. Samlet sett gir disse en årlig netto leieinntekt på 90 millioner kroner. Samlet eiendomsvolum utgjør nå 54.398 kvadratmeter, hvor 43.517 av dette er utleibart areal. I tillegg eier vi rundt 1000 parkeringsplasser. Ledigheten er nå under ni prosent og er stadig fallende, opplyser han.

LES OGSÅ: Dette er Lysaker Brygge i dag: Klynge av eksklusive grossister 

Dette er byggene

Lysaker Brygge 21-45: Lysaker Brygge Næring AS

Lysaker Torg 2: Lysaker Torg 2 AS

Lysaker Torg 4: Strandveien 13-15 AS

Strandveien 13:  Strandveien 13-15 AS

Strandveien 15-17: Strandveien 13-15 AS

Strandveien 30: Strandveien Eiendom AS

Strandveien 39: Strandveien Eiendom AS

Strandveien 55: Strandveien Eiendom AS

Tilsammen 43.517 kvadratmeter utleiebart areal kontor og show rom. Tar man med lager og parkering er totalarealet på 53.398 kvadratmeter. Dette inkluderer 1000 parkeringsplasser.

Anslått verdi 1,6 milliarder

Han eier selskapet Continuum Property AS (tidligere Momentus AS). Det er via dette selskapet satsningen på Lysaker har skjedd. Ifølge Finansavisen ermarkedsverdien på 1,6 milliarder kroner.

Satsingen på eiendom hadde ikke skjedd uten gode støttespillere. Helt fra starten har hans samboer gjennom mer enn 30 år, Hege Marie Klev, vært den viktigste, understreker han.

LES OGSÅ: Ny restaurant satser ytterst på brygga

Kjøpte bygget ingen ville ha

52-åringen kjøpte sitt første bygg i Strandveien 37 i 1995. Bygget hadde stått delvis tomt etter at tidligere eier misligholdt lån på slutten av 80-tallet.

– Banken hadde i en lengre periode prøvd å selge det, men ingen ville ha bygget. Bakgrunnen for salget var at tidligere eier hadde misligholdt lånet. Norgeskreditt trodde på vår plan og valgte å selge og samtidig finansiere eiendommen videre. Jeg fikk det for 50 millioner kroner, forteller Bergheim.

– Hvor fikk du egenkapitalen fra?

– Jeg har hele tiden solgt andre eiendommer vi har utviklet for å satse på kun et sted. Lysaker fremsto for meg på 90-tallet som en uoppdaget perle med ubegrenset potensial. I tillegg var det avgjørende for meg personlig å satse langsiktig. I dag jobber vi i praksis med destinasjonsutvikling noe som er utfordrende og svært givende, sier han.

Startet på Ringerike

Han startet boligutvikling på Ringerike, der han vokste opp som en av seks søsken. Han måtte tidlig lære seg å jobbe, forklarer han selv.

– Etter å ha avsluttet studiene på NTNU, kjøpte jeg boliger som ble renovert og solgt videre. Kapital derfra brukte jeg så på å kjøpe kontoreiendommer både i Asker og Bærum. Disse valgte jeg å selge etter hvert som eiendommer på Lysaker dukket opp, sier Bergheim.

Å renovere og pusse opp har han fortsatt med. Alle bygg han kjøper ruster han grundig opp, fremholder han.

Satset på Lysaker

– Etter kjøpet av det første bygget i Strandveien 37, opplevde jeg det som kalles «Winners regret» – jeg satt på trappen og lurte på hva jeg egentlig hadde gjort – og om det var riktig.

Han brukte imidlertid ikke lang tid på å filosofere over dette. Men fortsatt tvert imot sine oppkjøp på Lysaker.

– Det manglet ikke på advarsler. Få skjønte hvorfor jeg kjøpte her. Selv tenkte jeg: er det bare jeg som ser hvilken perle dette er?

Flere kjøp

Kjøpene fulgte på rekke og rad.

Budstikka har skrevet om flere av kjøpene. I juni 2013 kunne vi fortelle at Bergheim hadde kjøpt hele næringsseksjonen på Lysaker Brygge for 110 millioner kroner. Adressene gikk fra Lysaker Brygge 21 til 41.

Også her fikk han masse advarsler.

Og i 2014 slo han til og betalte 450 millioner kroner for to nye bygg i Strandveien. De omfattet adressene Strandveien 13,15 og 17. I 2015 kjøpte han Lysaker Torg 2.

I dag er han ikke i tvil om at satsningen på Lysaker har vært riktig.

– Hva driver deg?

– Jeg har stor glede av å skape og utvikle. God design, nærmiljø og arkitekter interesserer meg på alle plan. Og det vi har skapt og er i ferd med å videreutvikle her, gleder jeg meg over, sier han.

Tar en pause

– Og er du nå ferdig å kjøpe her?

– Det blir kanskje en liten pause, så får vi se. Vi har jo fått godkjent et nytt kontorbygg i Strandveien 39 på 11.000 kvadratmeter, så vi tar muligheten etter hvert som de dukker opp, sier han.

Artikkeltags