– Jeg sitter alene og hører folk snufse

NATTARBEID: Jorge Camacho jobber som nattportier. Men hadde også originalideen og er sentral manusforfatter bak filmen "Hjertestart" som går på kino nå.

NATTARBEID: Jorge Camacho jobber som nattportier. Men hadde også originalideen og er sentral manusforfatter bak filmen "Hjertestart" som går på kino nå. Foto:

Du møter ham dersom du sjekker inn på Radisson Blu Park Hotel Fornebu midt på natten. Men du vet trolig ikke at han også har skrevet manuskriptet til en av de kjente filmene som går på kino akkurat nå.

DEL

– Jeg synes det er fint å gå på kino. Alene i salen hører jeg på hvordan folk snufser og gråter av filmen der jeg har skrevet manuset. Da har jeg klart å vekke følelser. Det føles godt, sier nattresepsjonist Jorge Camacho på Fornebu.

Hadde ingen kontakter

Jorge hadde ikke en eneste kontakt i filmbransjen eller i norsk kreativt miljø i det hele tatt.

Allikevel har han klart å oppnå sin egen drøm om å skape noe kreativt – han har skrevet manuset til filmen «Hjertestart» som ruller og går på kinoene nå.

LES OGSÅ: Litt mer enn halvfulle hoteller vinner i vekst

Hadde originalidéen

Med som manusforfattere er også Arild Andresen og Hilde Susan Jægtnes.

Men det var Jorge som hadde originalidéen og som skrev de første to-tre utkastene

Kort fortalt handler filmen om offshorearbeideren Kjetil som blir etterlatt med sin seks år gamle adoptivsønn Daniel da kona dør. Han takler dårlig tilværelsen som alenefar, og reiser tilbake til Colombia for å finne den biologiske moren.

Camacho er født og oppvokst i Colombia. Han traff sin norske kone da han studerte i Australia.

LES OGSÅ: Tror på sterk fremtid for veteran-hotell

Opplevde krise

De bosatte seg i Norge. Her jobbet Camacho først som økonom i ulike selskaper, men da han var 34 fikk han en type tidlig «midtlivskrise».

– Det var vel en type midtlivskrise, egentlig. Jeg lurte på om det var dette jeg egentlig ville gjøre. Jeg har alltid hatt en veldig kreativ side, og fant ut at tiden var inne til å gjøre alvor av det. Han liker å skrive og ønsket å gjøre skape noe der han kombinerte sin egen bakgrunn med norske erfaringer, forteller han.

Vant tøff konkurranse

Han klarte så det utrolige – å vinne pitchekonkurransen på Kosmorama - Trondheim internasjonale filmfestival.

– 108 sendte inn manus. 10 manus ble valgt ut der manusforfatter kunne pitche (selge inn) manuset muntlig under festivalen. Jorge gikk av med seieren og 100.000 kroner.

Det skjedde i 2012.

– Jeg konkurrerte med en hel masse andre, så jeg var jo helt overveldet over at jeg vant, forteller han.

Tilbake i Oslo gikk han systematisk til verks. Han mailet alle produksjonsselskapene, og fikk positivt svar fra alle.

–  Men jeg valgte Motlys fordi jeg har sansen for måten de jobber på, forteller Jorge. 

Han fikk først en kalddusj da han ble sendt tilbake to ganger for å skrive om manuset på nytt. Men omsider lyktes det. Og anmeldelsene har vært over all forventning.

Måtte klype seg i armen

– Jeg må jo klype meg i armen for å skjønne at dette faktisk er sant. Jeg har skrevet dette manuset.

– Hva tenker du om  Kristoffer Joner som hovedrolleinnhaver?

– Veldig bra! Og han er en sympatisk og hyggelig fyr. Stort var det også at vi hyret inn en av de aller mest kjente skuespillerne i Colombia, Marlon Moreno, til en annen rolle i filmen.

Jobben på Fornebu

– Du jobber altså på Fornebu – hvorfor en jobb som nattresepsjonist?

– Jeg har jobbet her i tre og et halvt år og trives veldig godt. Jeg konsentrer meg selvfølgelig først og fremst om jobben når jeg er her! Men i veldig stille perioder midt på natten har jeg jobbet litt med manuset. Viktig er det også at nattarbeidet gjør at jeg har lange perioder med avspasering. Da har jeg god mulighet for å jobbe, sier han.

Hotelldirektør Torbjørn Marthinussen gleder seg over Jorges suksess!

– Vi synes det er fantastisk å ha slike talenter blant oss her. Jorges kreative side gjenspeiles i hans måte å behandle publikum positivt på, mener Marthinussen.

– Til tross for suksessen, håper vi jo ikke vi mister ham her. Han gjør slik en god jobb, sier hotelldirektøren.

– Skal du nå skrive flere manus, Jorge?

– Jeg ser ikke bort fra det, smiler Jorge lurt.

Artikkeltags