Her gir teknologilederen råd over grytene

GOD STEMNING: Det kan være lettere å tørre å spørre om råd hjemme hos noen enn på en stor formell konferanse, mener den unge gründeren Kristina Aarvold (t.h). Her kan hun spørre investor og teknologileder Silvija Seres om råd hjemme hos Seres på Hosle.

GOD STEMNING: Det kan være lettere å tørre å spørre om råd hjemme hos noen enn på en stor formell konferanse, mener den unge gründeren Kristina Aarvold (t.h). Her kan hun spørre investor og teknologileder Silvija Seres om råd hjemme hos Seres på Hosle. Foto:

Ved å invitere unge gründere hjem til seg på middag tirsdag 10. januar håper profilerte næringslivsledere å servere både mat og gode gründerråd over grytene.

DEL

På kjøkkenet hjemme hos investor og teknologileder Silvija Seres (46) på Hosle står Silvija sammen med den unge gründeren Kristina Aarvold (27) over grytene.

Aarvold er oppvokst på Haslum, Bærums Verk og Nesøya.

Den erfarne teknologilederen og den unge gründeren er i en hyggelig dialog.

LES OGSÅ: Her er årets gründer i Asker og Bærum

God atmosfære for råd

Det er ingen «kosemiddag» som sådan som er poenget.

Men over grytene først og så siden ved middagsbordet skapes en uformell og hyggelig atmosfære.

– Tanken er at det vil være lettere å kunne få en personlig dialog for en kanskje usikker ung gründer når atmosfæren legger til rette for det, sier Kristine Kotte-Eriksen (25) fra Asker, daglig leder i She Community.

LES OGSÅ: Kristina satser i skjønnhetsmarkedet

Lettere å spørre

Kristina Aarvold mener dette absolutt har noe for seg.

– Jeg har vært på konferanser der jeg har gått bort til ulike interessante personer. Jeg har fått snakket et par minutter med dem, og har kanskje fått et visittkort, men det som oftest det. Hjemme hos noen slik opplever jeg det vil være enklere å spørre, sier hun.

Aarvold har satset alle sparepengene sine på prosjektet Treatme.no. På denne plattformen skal kundene kunne gå inn og booke time basert på ledig tid, tilbakemelding og lokasjon hos skjønnhetsbehandlings-salonger.

– Treatme.no er i en fase der vi ser etter investorer. Jeg tror en slik middag kan gi mange gode råd, større nettverk og kanskje noen viktige forbindelser, sier Aarvold.

Verten eller vertinnen forplikter seg også til å introdusere gründeren for en person i eget nettverk etter middagen.

Dette er middags-invitasjonen

Tirsdag 10. januar vil rundt 150 kvinnelige gründere bli fordelt rundt på middag hos 28 ulike næringslivsledere i Oslo, Asker, Bærum, Trondheim og Bergen. Om lag 200 gründere søkte om å få være med.

Middagsorganiseringen kalles «Access 2». Bak står aktørene Startuplab, The Next Billion og She Community.

Den første runden av slike middager ble arrangert i fjor som en test, men prosjektet er sterkt utvidet i år.

Det er både kvinnelige og mannlige ledere som inviterer gründere hjem.

Blant dem som inviterer hjem er Telenor Norge-sjef Berit Svendsen, Jan Grønbech i Google, Johan Brand i Kahoot og Karen Dolva i No Isolation.

Kilde: She Community

Fin idé

Silvija Seres synes prosjektet er en kjempefin idé.

Firebarnsmoren fra Hosle er aktiv investor i teknologiselskaper. Hun har doktorgrad i matematikk, er tidligere utviklingsdirektør i Fast Search & Transfer og har flere styreverv.

– Jeg er opptatt av at kvinnelige gründere skal vise seg frem. Ved en middag hjemme med fire-fem stykker er det trolig lettere å få til en god dialog der folk tør åpne seg mer, mener hun.

Og trekker en sammenligning.

– Jeg har jobbet i Oxford og der hadde vi ulike typer tverrfaglige middager. Man kom da ut av sin egen «boble» og fikk idéer fra andre felt som man ikke hadde tenkt på. Jeg synes dette minner mye om det, sier hun.

Artikkeltags