– Det var veldig mange som var på plass i syvtiden. Selv om vi hadde gitt beskjed om at de ikke fikk komme før, sto det en god del ansatte og trippet for å komme inn, forteller Tord Ekeland, Vice President for shared services.

Bildeserie

Slik ser det ut i det nye Kværner-bygget

BILDESERIE:

I dag bytter 360 Kværner-ansatte, hvis kjernevirksomhet er å bygge plattformer og landanlegg, kontorplass fra Vækerø til Fornebuporten. Ifølge Ekeland blir det nye bygget et «sted for synergier og dynamikk».

Teknologien virket

– Verdiskapningen her ute er underkommunisert, men helt avgjørende for norsk bruttonasjonalprodukt, sa ordfører Lisbeth Hammer Krog, som hadde invitert seg selv til åpningen for å se hvordan de nye lokalene ser ut.

 

Hun ble vist rundt av konsernsjef Jan Arve Haugan og kommunikasjonssjef Torbjørn Andersen.

– Dette er fremtiden, dere, utbrøt ordføreren etter å ha sett de hypermoderne lokalene med teknologiske løsninger som, faktisk, virket fra dag én.

 

Bygger for 2,6 milliarder

Når Kværner flytter inn i Fornebuportens første byggetrinn er det i byggets fire øverste etasjer (bygget er syv etasjer høyt). I sjette og syvende etasje finnes takterasser med grønne humletak og i kjelleren vil det komme en Kiwi-butikk, Norges største, ifølge Torstein Storækre, daglig leder i Fornebuporten.

Fornebuporten ble etablert av Aker ASA i 2011 som et prosjekt for utbygging av forretningslokaler, boliger samt tilhørende servicefunksjoner og friområder. Området fikk regulering på utbygging av 100.000 kvadratmeter næringslokaler og boliger.

LES OGSÅ: Over 80 unge Aker-ansatte har kjøpt seg inn i Fornebuporten

Totale byggekostnader er anslått til 2,6 milliarder kroner, inkludert undergrunnsetasjer og funksjoner.

På jobb fra dag én

– Herfra kan jeg se nesten hjem, sier konsernsjef Jan Arve Haugan fra Engelsrud i Asker. Han står på takterrassen i syvende etasje og skuer utover Fornebulandet og fremtiden, der oljeprisen er blitt "en utfordring":

– Dagens marked er krevende for oss, og det er krevende for de enkelte som blir berørt. Men jeg tror vi kan takle det. Vi er gode til å justere kapasiteten etter markedets behov, sier Haugan.

LES OGSÅ: Oljeveteran har vært arbeidsløs i syv måneder

Ifølge konsernsjefen skal han bruke første dag på nytt sted til å pakke ut av eskene på hjørnekontoret og delta i en rekke møter.

– I dag skal det tas viktige beslutnigner i forbindelse med oppstarten av Sverdrup-prosjektet. Akkurat nå bygger vi dekket til plattformen. Første fysiske kuttingen av stål skjer faktisk i dag, i Verdal, sier Haugan.