Tre år etter at Emma Bui startet med neglepleie ved et lite bord inne i en frisørsalong i Oslo, er hun klar for å innta Fornebu senter.

I oktober åpner "The Beauty bar", et skjønnhetsspa med blant annet neglepleie, vipper, manikyr og pedikyr.

– Jeg dro til Canada som 18-åring. Det var det ingen som gjorde manikyr og pedikyr hjemme. Du kunne dra til en salong og få det gjort billig, med god service, forteller Bui.

Det var målet da Bui startet neglesalongene "Love your nails" i Oslo. Og filosofien drar hun med seg til Fornebu.

– Det skal gjøres til rimelig pris, så de fleste kan unne seg det til hverdags, sier Bui.

LES OGSÅ: Trekanten banker storebror i Sandvika

Bank og familierestaurant

Skjønnhetsspaet er bare én av høstens nyheter ved Fornebu senter.  Allerede i starten av september åpner DNB filial ved senteret, med megling- og banktjenester.

I oktober kommer minispaet og restauranten "The Edge", som profilerer seg som et tilbud for hele familien.

– Mange har ønsket seg en familierestaurant der man kan ta med hele familien og spise til god pris, konstaterer senterleder Elisabeth Selvik Hjelle ved Fornebu senter.

Er det én ting Selvik Hjelle skulle ønske seg nå, så må det være en barneutstyrsbutikk.

LES OGSÅ: Lavere shopping-vekst for Holmen Senter

Mye nytt i Sandvika

Øverst på ønskelisten til senterleder Kathrine Stensrud Ingerø står Vinmonopol og Zara. Ingen av delene kommer til høsten, men Ingerø melder likevel at det skjer spennende ting.

Matbutikken Ultra skifter til Meny, som vil opprettholde ferskvaretilbudet. Senere i høst åpner Summerbird, et dansk konsept med økologisk konfekt og sjokolade.

Senere åpner også Kjell & Company, som selger tilbehør til elektronikk. En butikk senterlederen karakteriserer som "godtebutikk til gutta".

– Vi vet at folk ønsker seg unike nisjebutikker. Veldig mange av kjøpesentrene blir veldig like. Utfordringen for oss blir å skape noe unikt, sier Ingerø.

LES OGSÅ: Shoppingfall hos Sandvika Storsenter første halvår

Flere spisesteder

Sandvika storsenter får også et nytt spisested, "Lett", som serverer ferske juicer og der man kan blande sin egen salat.

Lett åpner i lokalet der Bambus sushi hadde en liten filial tidligere. Bambus sushi vil på sin side åpne en ny filial i de tidligere lokalene til 2 søstre.

I tillegg vil designeren Siri Brodersen etablere seg med klesbutikk for barn og voksne i november. Brodersen lager klær i tekstil og skinn, og har fra før butikker på Frogner og Lyngør.

LES OGSÅ: Her har Vinmonopolet søkt om å få åpne ny butikk

Mer hår i Asker

Ved Trekanten senter i Asker har barneklærforretningen Lille Mei endret navn til Boys & Girls. Samtidig har de utvidet konseptet til å omfatte barneklær for litt større barn.

Ifølge senterleder Mette Kiilerich vil Nikita utvide salongen når Gullfunn stenger i august.

– Det blir en kjempestor og flott salong, på hele 132 kvadratmeter, opplyser Kiilerich.

LES OGSÅ: Full splittelse om søndagsåpent

Håper på sportsbutikk

På Østerås senter har Krogsveen åpnet ny filial. Ifølge senterleder Vivi Olstad skal det noen nye inn i Postens tidligere lokaler. Men hvem det blir, vil Olstad foreløpig ikke si så mye om.

– Vi har en stabil leiemasse, de fleste er her i mange år. Det er en del butikker vi mangler, slik som sport og elektro. Men i dag har vi ikke plass, sier Olstad.

Senterleder Tanja Venheim Østensen ved Holmen senter rapporterer at det ikke er endringer ved senteret i høst.

– Her er alt stabilt og godt. På mange måter er det et godt tegn. Jeg ønsker meg fortsatt en sportsbutikk, og det jobber vi veldig med, sier Østensen, som håper å signere en avtale i løpet av september.

Her er det ingen endringer

Bekkestua senters leder Marit Voldseth melder at det ikke har vært noen endringer ved senteret i sommer, og at det heller ikke kommer noen nyheter til høsten.

Heller ikke ved Rykkinn senter har det vært endringer i sommer. Ifølge senterleder Anne Birgitte Junge jobbes det med flere nye aktører.

– I løpet av høsten bør vi ha noe nytt å fortelle, sier hun.