Konkurs gir ny båtkamp i Leangbukta

ERFARING: Thomas Wiken (f.v.), Anniken Thonhaug, Tom M. Meyer, Andreas Zografos og Steffen Grefsgård har samlet seg i SG Marine. Selv anslår de å ha rundt 100 års erfaring til sammen i båtbransjen.

ERFARING: Thomas Wiken (f.v.), Anniken Thonhaug, Tom M. Meyer, Andreas Zografos og Steffen Grefsgård har samlet seg i SG Marine. Selv anslår de å ha rundt 100 års erfaring til sammen i båtbransjen. Foto:

Konkursen hos Navytech på Blommenholm har ført til at tidligere kolleger nå konkurrerer få steinkast fra hverandre i Leangbukta i Asker.

DEL

Budstikka bragte i november 2016 nyheten om at et landemerke i det lokale båtmiljøet, Navytech på Blommenholm, hadde gått konkurs.

Det fulgte i rekken av to andre båtselskap-konkurser i Asker og Bærum i 2016, henholdsvis Lunde Båt i juni og Leangbukta Båt i oktober.

Det er flust av båteiere i Asker og Bærum, og Navytech er et selskap som har eksistert i mange år. Men i kjølvannet av konkursen har mannskap i selskapene gjort nye strategiske bytter i det lokale båtnæringslivet.

LES OGSÅ: Norboat-sjef: – Marked i vekst

Kolleger blir konkurrenter

Nå skal to daglige ledere, Steffen Grefsgård fra Ski og Christoffer Thoresen fra Nesøya, som opprinnelig startet et selskap sammen, kjempe i båtmarkedet kun få meter fra hverandre i Askers «båtfirma-hovedstad» Leangbukta.

Thoresen som sjef og eier i CT Marine, og Grefsgård som sjef og eier i SG Marine. Det var CTMarine med Christoffer Thoresen fra Nesøya som daglig leder som kjøpte konkursboet etter Navytech. To av de ansatte, inkludert daglig leder Thomas Wiken, gikk da over til CT Marines konkurrent, SG Marine.

Grefsgård bød altså på konkursboet i Navytech sammen med de andre.

– Men vi fant ut at det egentlig ikke var noen hensikt å fortsette å by. Jeg hadde uansett tenkt å tilby jobb til flere av de erfarne medarbeiderne. Det var kompetansen og ikke nødvendigvis lokalene vi var ute etter, sier Grefsgård.

Dette er SG Marine AS

SG Marine AS omsatte for 2,9 millioner kroner i 2015, opp fra nær 1,7 millioner i 2014. Før skatt var overskuddet i 2015 på 263.000 kroner.

De offisielle regnskapstallene er ikke helt klare i 2016, men omsetningen ser ut til å ende på ca. 4 millioner.

I 2017 anslår Steffen Grefsgård en omsetning på 9 millioner.

Firmaet jobber nå med alt fra enkle installasjoner av elektronikk, til større og mer kompliserte prosjekter. Fra Navytech kom det inn teknikere og salgspersonell innenfor maritim elektronikk.

Kundene er alle slags båteiere, både av motorbåter og seilbåter. Eierne er privatpersoner, men også firmaer.

Kilder: Bizweb, SG Marine

Flyttet fra Holmen

Han og Thoresen startet opprinnelig CT Marine AS sammen i 2013, men er nå daglige ledere for hvert sitt firma. De gikk hver sin vei i 2014, og Grefsgård etablerte SG Marine AS på Holmen sammen med Sjøberg Båt AS.

LES MER:

Overtok boet etter båtelektronikk-konkurs

Seilasen er over for Lunde Båt

Inntil nå har SG Marine hatt hovedkontor ved Holmen Slipp. Men hovedkontoret er flyttet til Leangbukta, og et nytt lokale og butikk er bygget opp fra grunnen. Ny butikk og servicesenter åpner i mars måned.

– Hvordan oppleves det å nå ligge kun få steinkast fra CT Marine?

– At det er firmaer i Oslofjorden som gir konkurranse er nok uansett bra for oss og kundene, mener Grefsgård.

– Konkurranse er sunt, sier supplerer Christoffer Thoresen i CT Marine.

Artikkeltags